Πώς μπορεί να νικήσει το λαϊκό κίνημα – Η στιγμή που το ΠΑΜΕ σπάει τον κλοιό των ΜΑΤ και τον τσαμπουκά των δυνάμεων καταστολής

Τα ΜΑΤ διώχνουν τον κόσμο πετώντας χημικά και κλειδώνουν την πόρτα. Το λαϊκό κίνημα ανασυντάσσεται, σπάει τον κλοιό, και δείχνει τη δική του δύναμη. Όταν είναι μαζικό το λαϊκό κίνημα, γίνεται πανίσχυρο και δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς.

Η ταξική πάλη είναι είναι κάτι απλό -κι ας μην είναι αυτονόητο για όλους. Τόσο απλό που μπορεί να συμπυκνωθεί σε μερικά απλά σημεία.

Πρώτο σημείο: οι τράπεζες βάζουν στο μάτι τα σπίτια του κοσμάκη και βγάζουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας, που έχει περάσει τα μύρια όσα.

Δεύτερο βήμα: οι ταξικές δυνάμεις και το μαζικό κίνημα δίνουν δυναμικό “παρών” έξω από το συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι, για να την αποτρέψουν.

Τρίτο βήμα: οι δυνάμεις καταστολής σπεύδουν στο σημείο για να προστατέψουν τα συμφέροντα της τάξης που υπηρετούν και να διώξουν τον “εχθρό λαό”. Τα ΜΑΤ δε διστάζουν να κάνουν και χρήση δακρυγόνων, γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Το μαζικό κίνημα δεν πτοείται όμως. Ανασυντάσσεται και λίγο, σπάει τον κλοιό των ΜΑΤ, ανοίγει την πόρτα του κτιρίου και δείχνει τη δύναμή του, απέναντι στις δυνάμεις καταστολής. Το πλήθος είναι ειρηνικό, αλλά ασταμάτητο και παίρνει παραμάζωμα όσους μπαίνουν εμπόδιο μπροστά του, με χρήση βίας.

Η συνέχεια στο βίντεο που ανέβασε το ΠΑΜΕ και το News.gr.

Τελικό συμπέρασμα: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Όταν είναι μαζικό το λαϊκό κίνημα, γίνεται πανίσχυρο και δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς. Και πετυχαίνει μικρές νίκες, κόντρα στον αρνητικό συσχετισμό.

 

Δείτε και αυτά:

Χρήση χημικών και συμπλοκές σώμα με σώμα με την αστυνομία σε παρέμβαση του ΠΑΜΕ που εμπόδισε την αρπαγή της κατοικίας καρκινοπαθούς (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η εικόνα της ημέρας – Η 95χρονη αντάρτισσα του ΔΣΕ στην απεργία του ΠΑΜΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: