Πορτοσάλτε γεννιέσαι ή γίνεσαι; – Ρεσιτάλ απεργοσπασίας στο ΣΚΑΪ εν μέσω κλίματος τρομοκρατίας σε εργαζόμενους

Η λύσσα των Πορτοσάλτε αυτού του κόσμου, είναι μία ακόμα ένδειξη για τη δύναμη της απεργίας και της μαζικής κινητοποίησης, αλλά κι από μόνη της λόγος για να κλιμακώσουν κι άλλο οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα.

Από μία άποψη, όπως λέει και ο Papagalos στο τουίτερ, το να θεωρούμε ότι ο Άρης Πορτοσάλτε, διευθυντικό στέλεχος του ΣΚΑΪ έκανε απεργοσπασία σήμερα, βγάζοντας μόνος του εκπομπή καθύβρισης των απεργών στο ραδιόφωνο του ομίλου, είναι σαν να θεωρούμε απεργοσπάστη τον Τσαμάζ στον ΟΤΕ ή το Στάσση στη ΔΕΗ. Πράγμα που αποδεικνύει πόση δουλειά (δεν) έχουν στα σωματεία των εργαζομένων οι τοποτηρητές των αφεντικών. Από την άλλη, τα αίσχη του Πορτοσάλτε δεν μπορούν φυσικά να λειτουργήσουν ως άλλοθι για την κανονικοποίηση τέτοιων συμπεριφορών από διευθυντές άλλων ΜΜΕ σε μέρα απεργίας.

Εξάλλου, ο ίδιος δε βρέθηκε μόνος του στο τίμιο μετερίζι κατά του “συνδικαλιστικού ολοκληρωτισμού” και της “ελεύθερης βούλησης”, όπως έσπευσε να διακηρύξει στο τουίτερ, κερδίζοντας, πέρα από πανελλήνια απαξίωση, όπως διαφάνηκε και σε μηνύματα ακροατών του και ένα πανάξιο rt από το πολιτικό του alter ego Άδωνι Γεωργιάδη:

Στο πλευρό του είχε κι άλλα πανάξια τέκνα της μαχόμενης δημοσιογραφίας, όπως ο Νίκος Υποφάντης με τα αλήστου μνήμης ρεπορτάζ που σκόρπισαν γέλωτα σε όλη την επικράτεια και ο Γιώργος Ευγενίδης, γνωστός για τη γερμανομάθειά του και την ταχύτητα με την οποία (δεν) προλάβαινε να σβήνει επικριτικά προς τη ΝΔ τουίτ του παρελθόντος. Να σημειωθεί επίσης πως και σε άλλους σταθμούς, όπως το Σταρ και ο Alpha, “ψυχαγωγικές” εκπομπές προβλήθηκαν κανονικά, για να μη στερηθεί η κοινωνία το βασικό αγαθό του φρέσκου κουτσομπολιού.

Ενώ όμως ο Πορτοσάλτε από το πρωί στα μικρόφωνα, μιλώντας για “παπαριές” αναφερόμενος στην απεργία, στο ΣΚΑΪ, πολλοί εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στο σάιτ του σταθμού,  “άσκησαν την ελεύθερη βουλησή τους” συμμετέχοντας σε αυτή, κόντρα στο κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργούνταν με τηλέφωνα στους απεργούς για να αναθεωρήσουν τη στάση τους:

Είναι δε τόσο χοντροκομμένη η – συνεχιζόμενη ως αυτή την ώρα – προσπάθεια του ΣΚΑΙ, να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, που ακόμα και η γνωστή για τα – επιεικώς – νωθρά αντανακλαστικά της και κάθε άλλο παρά αντικυβερνητική ΕΣΗΕΑ, να εξαναγκάζεται να καλεί σε απολογία τον Υποφάντη και το Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του σταθμού, Βασίλη Παπαδρόσο σε απολογία.

Η λύσσα των Πορτοσάλτε αυτού του κόσμου, είναι μία ακόμα ένδειξη για τη δύναμη της απεργίας και της μαζικής κινητοποίησης, αλλά κι από μόνη της λόγος για να κλιμακώσουν κι άλλο οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που πάει την τάξη μας εκατό και βάλε χρόνια πίσω.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: