Πορνογραφία στα χρόνια του κορονοϊού – Δωρεάν ταινία “λόγω” καραντίνας από γνωστή ελληνική εταιρεία παραγωγής αισθησιακών ταινιών

Μετά από διεθνή μεγαθήρια του χώρου που προσφέρουν δωρεάν συνδρομές στις πληττόμενες χώρες, ήρθε η σειρά εγχώριας εταιρείας να προσφέρει δωρεάν ταινία στην πλατφόρμα της, σε μια επιχείρηση “εξαγνισμού” ενός κλάδου βασισμένου στη σεξουαλική εκμετάλλευση.

H κρίση είναι ευκαιρία κι αυτό προφανώς ισχύει και για την πανδημία του κορονοϊού. Από τους πρώτους που έσπευσαν να την αξιοποιήσουν ήταν και οι εταιρείες στον κλάδο της πορνογραφίας, διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας. Πρωτοπόρος υπήρξε η διαδικτυακή πλατφόρμα X-hamster, που πριν μερικές βδομάδες προανήγγειλε τη δωρεάν χορήγηση πρόσβασης σε “premium” συνδρομές στις περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό. Ακολούθησε το Porhub, που προσφέρει την αντίστοιχη υπηρεσία δωρεάν στους Ιταλούς χρήστες, δωρίζοντας παράλληλα κι ένα μέρος των εσόδων της για το μήνα Μάρτιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη γειτονική χώρα. Σε σαφώς μικρότερη κλίμακα, αλλά στο ίδιο πνεύμα, ακολούθησε σήμερα γνωστή ελληνική εταιρεία παραγωγής, που προσφέρει στην ιστοσελίδα της δωρεάν ταινία “για να ανακουφίσει τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια του”.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να περάσουν και απαρατήρητα μπροστά σε ένα φαινόμενο που έχει να ζήσει η ανθρωπότητα από τον καιρό της ισπανικής γρίπης – πολύ καλύτερη εξοπλισμένη πλέον, άρα με εύλογη ελπίδα να μην πλησιάσει ούτε σαν ιδέα τα δικά της επίπεδα θνησιμότητας – αν δεν είχαν και μια άλλη, καθόλου “διασκεδαστική” πτυχή. Αυτή αφορά τη χρυσή ευκαιρία που διαβλέπουν μικρότεροι και μεγαλύτεροι παίκτες στο χώρο της “ενήλικης ψυχαγωγίας”, όχι απλά να διαφημιστούν εντελώς τσάμπα και να προσελκύσουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και δυνάμει συνδρομητών στο μέλλον, αλλά κυρίως να ενισχύσουν το προφίλ τους, ως “κανονικών επιχειρήσεων”. Και μάλιστα επιχειρήσεων με “αυξημένη κοινωνική εταιρική ευθύνη”, “διάθεση προσφοράς” και άλλα συναφή. Γιατί δεν αρκεί πια η κανονικοποίηση της εμπορευματοποίησης του σεξ, του ανθρώπινου – κι ιδιαίτερα του γυναικείου σώματος-, των κατά βάση ανεξέλεγκτων συνθηκών εργασίας κι εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στην πορνογραφική βιομηχανία, η αδιαφορία για τις επιπτώσεις της δραστηριότητας αυτής στον ψυχισμό και τη μετέπειτα ζωή των τελευταίων. Όχι, πρέπει όλα αυτά να είναι όχι απλώς ανεκτά, αλλά και με φωτοστέφανο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: