Πορεία και λαμπιόνια – Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του προϋπολογισμού (ΦΩΤΟ)

Η κυβέρνηση (προ)ϋπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο, που αψήφησε τις χαμηλές θερμοκρασίες και κατέβηκε μαζικά στο κέντρο της Αθήνας.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει προϋπολογίσει τα πάντα, και κυρίως τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται στον πρώτο “μεταμνημονιακό” προϋπολογισμό, δεν υπολόγισε όμως την απάντηση των εργαζομένων. Έτσι λοιπόν, παρά το τσουχτερό κρύο – όχι χειρότερο από την “παγωνιά των αντιλαϊκών μέτρων, όπως σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας με εργαζόμενους –  και την επαπειλούμενη βροχή, που ωστόσο δεν έκανε τελικά την εμφάνισή της παρά ως ελάχιστη ψιχάλα, μαζική ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Μετά τη δυναμική συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπου μίλησε ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, ακολούθησε πορεία στους γιορτινούς – ή κιτς, όπως το πάρει κανείς – όσο ποτέ δρόμους της Αθήνας, φτάνοντας στο κατάφορτο από λαμπιόνια Σύνταγμα, τα οποία, με τη διαρκή προς τα μπρος μετατόπιση των χριστουγεννιάτικων στολισμών, ίσως σε λίγο απλώς να αλλάζουν χρώματα. Αν μη τι άλλο πάντως, η ραστώνη των μελομακάρονων δεν πτοεί όσους ξέρουν πως μετά την χαλάρωση των γιορτών έρχεται ένας ακόμα Γολγοθάς για το λαό, που δε θα βρει  Ανάστασή στο – μακρινό εξάλλου φέτος – επερχόμενο Πάσχα.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: