Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο Πολάκης – Χυδαία επίθεση του αν. υπουργού Υγείας στον Ηλία Σιώρα

Αφρούς μπροστά στην αλήθεια έβγαλε ο Παύλος Πολάκης και ο στρατός των παρακεντέδων της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον πρόεδρο των εργαζόμενων του Ευαγγελισμού για δήθεν “ξέπλυμα” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην υγεία.

Θυμάστε τον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ως υπουργός υγείας του Σαμαρά, περιφερόταν στα νοσοκομεία κι απαντούσε σε διαμαρτυρίες γιατρών με το αμίμητο “Σε ξέρω εσένα, είσαι της ΑΝΤΑΡΣΥ” ή όταν έκοψε φοιτήτρια που μιλούσε με το χωροφυλακίστικο “Άστα αυτά που σας μαθαίνουν στην ΚΝΕ;”.

Αυτή τη δόξα φαίνεται λοιπόν πως ζήλεψε κι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παύλος Πολάκης, αποφασίζοντας με το γνώριμο μειλίχιο ύφος του να επιτεθεί σε έναν άνθρωπο εγνωσμένου και πανθομολογούμενου ήθους και προσφοράς στο χώρο της υγείας, τον Ηλία Σιώρα, επειδή χάλασε το δικομματικό καβγαδάκι που είχαν στήσει σε απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο εκπρόσωπς της ΝΔ Μάριος Σαλμά με θέμα την κατάσταση στα νοσοκομεία και την περίθαλψη των ανασφάλιστων ασθενών.

Ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ανέδειξε ανάγλυφα την ελεεινή πραγματικότητα στο χώρο της υγείας, που αποτελεί συνέχεια των πολιτικών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κάτι το οποίο ενόχλησε σφόδρα τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, που επιδόθηκε μέσω facebook σε έναν οχετό συκοφαντίας κατά του Σιώρα και του ΚΚΕ, προτάσσοντας την ιδιότητα του τελευταίου ως στελέχους του, αναπαράγοντας ανάρτηση μιας εργαζόμενης στο νοσοκομείο που τυγχάνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντικειμενικότητα των λεγομένων της:

Ηλία Σιωρα ,στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρε του Σωματειου του Ευαγγελισμου, μονο ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ μπορω να πω για αυτα που εμαθα πως είπες χθες στην ΕΡΤ !!!

Αντιγράφω την αναρτηση της εργαζόμενης και μέλους του Συριζαστον Ευαγγελισμο Φωτεινής Καστρινάκη : ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ,και ξεμασκαρωνει ολα τα ηθελημένα ψεύδη που είπες (δυστυχως χωρις αντίλογο)
“Ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Ευαγγελισμού, ξεπλένει τις μνημονιακες κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις που εφάρμοζαν τις πολιτικές τους !!!

Χτες παρακολουθήσαμε συνέντευξη του Προέδρου του Σωματείου μας και στελέχους του ΚΚΕ, σε εκπομπή της ΕΡΤ, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπλένει ξεκάθαρα
τους Σαμαρο-Βενιζέλους και τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές τους.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου αντί να σχολιάσει τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί
«απολύσεων», «προσλήψεων 1 προς 5», «7 ήμερης εργασίας», «περικοπών των συντάξεων» και «ιδιωτικοποιήσεις της Υγείας», τρέχει, πολιτικά ασθμαίνοντας να ξεπλύνει τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο, λέγοντας ψέματα, για το ότι δεν έγινε τίποτα τα τελευταία 4 χρόνια από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Σωματείο μας, «δανείσθηκε» στοιχεία από επερώτηση της ΝΔ και μας είπε :

ΨΕΜΑΤΑ : πως από το 2012 υπήρχε «διαδικαστικό πρόβλημα» για τη περίθαλψη των ανασφάλιστων, το οποίο μέχρι το 2016, «λύνονταν» με υπογραφή του θεράποντα γιατρού και έτσι ο ασθενής δεν πλήρωνε και το
2016 λύθηκε με το νόμο περι ανασφάλιστων. Επίσης μας είπε πως οι «καλές Διοικήσεις» από το 2013 περνούσαν από το ΔΣ του νοσοκομείου τις θεραπείες ασθενών προκειμένω να μην πληρώσουν. Μας είπε επίσης πως
ακόμη και σήμερα και μάλιστα στο επερχόμενο ΔΣ της Παρασκευής θα
περάσουν τέτοιες νοσηλείες ανασφάλιστων….
Η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως είναι πως : πριν το νόμο περι ανασφάλιστων του 2016, οι ανασφάλιστοι
ασθενείς μπορούσαν να έρθουν μόνο στα ΤΕΠ, να κάνουν συγκεκριμένες
εξετάσεις να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις …αλλά για όλα αυτά
αργότερα τους ερχόταν «ραβασάκι» με τα χρωστούμενα στο σπίτι τους.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου εντέχνως «μπέρδεψε» τη κατηγορία των
οικονομικά αδυνάτων με αυτή των ανασφάλιστων και ανέφερε μάλιστα και
το κωδικό 2323 στο κρατικό προϋπολογισμό…. τυχαία τα ίδια «μπερδέματα» τα κάνει και η ΝΔ σε επερώτηση της στη Βουλή…

Ο Πρόεδρος του Σωματείου τόσα χρόνια είναι εκπρόσωπος των
γιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου, και ακόμη δεν κατάλαβε πως οι νοσηλείες
που θέλουν έγκριση δεν εμπλέκονται με την ασφαλιστική ικανότητα του
ασθενούς αλλά με το ύψος και το είδος της θεραπείας και είναι κάτι το τυπικό….
Αλήθεια αφού όλοι είχαν πρόσβαση στα νοσοκομεία γιατί τη περίοδο 2010
με 2015 τρέχαμε να οργανώσουμε «κοινωνικά ιατρεία» για τους 3 εκατ ανασφάλιστους πολίτες ? γιατί αφού όλα ήταν δωρεάν, εκείνη τη περίοδο και εμείς ως Σωματείο κάναμε παρεμβάσεις στα ΤΕΠ προκείμενο να μην πληρώνουν οι ασθενείς τις
εξετάσεις όπως οι Εμφραγματίες τη Τροπονίνη ….?
Αναρωτιόμαστε τελικά ποιον βολεύουν όλα αυτά τα ψέματα που «τυχαία» ακολουθούν τη φρασεολογία της ΝΔ και του Άδωνη..

Ξεχνά ο Πρόεδρος πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τακτοποίησε, με νόμο, απλά το «διαδικαστικό πρόβλημα» όπως είπε, των ανασφαλίστων, αλλά έδωσε πλήρη πρόσβαση σε εξετάσεις, επεμβάσεις και θεραπείες σε όλους τους πολίτες. Έδωσε τη δυνατότητα πρόσβασης ακόμα και στα Απογευματινά ιατρεία και σε πανάκριβα φάρμακα.
Είναι τόση η θέληση του στελέχους του ΚΚΕ να επιστρέψουν οι νέο-φιλελεύθερες πολιτικές,
που ξεχνά πως πριν το 2015…τότε που όπως λέει όλοι οι ασθενείς είχαν πρόσβαση μόνο με μια υπογραφή γιατρού…τότε ήταν που οι ασθενείς αυτό το «δωρεάν» στα ΤΕΠ…το χρεώθηκαν ΜΕ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ… ύψους 178 εκατομμύριων ευρω !!!
Εννοείται βέβαια πως είναι τέτοια η αγωνιστικότητα του στελέχους του ΚΚΕ που ξέχασε πως τις βεβαιωμένες αυτές οφειλές των ανασφαλίστων, ύψους 178
εκατομμυρίων τις ΔΙΕΓΡΑΨΕ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πραγματικά απορίας άξια, η εμμονή του προέδρου για το πόσο
κοστίζουν στο προϋπολογισμό του νοσοκομείου μας, οι ανασφάλιστοι… Μιλά συνεχώς για μειωμένους προϋπολογισμούς νοσοκομείων …και ξεχνά να πει πως φέτος αυξήθηκε η χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 750 εκατ.
ευρώ.
Τολμά να λέει ψέματα πως έχουμε ανεπαρκή προϋπολογισμό που δεν μας καλύπτει και ο οποίος επιβαρύνεται και από τους ανασφάλιστους ….αλλά
δεν μας λέει γιατί σαν Σωματείο ενώ υπάρχει τέτοια υποχρηματοδότηση, τα
τελευταία 4 χρόνια, δεν έχουμε βγάλει ούτε μια ανακοίνωση στο τέλος του χρόνου για ελλείψεις φαρμάκων και υλικών ή για κομμένες ώρες και εφημερίες. Αλήθεια γιατί δεν έχουμε ούτε μια επίσχεση εργασίας για τη
μη καταβολή εφημερίων ???
Ο Πρόεδρος του Σωματείου δε ξεχνά να μιλήσει και για τον ΕΟΠΥΥ…μας είπε πως από την ίδρυση του (2011) χρωστά στο νοσοκομείο μας 230 εκατ. ….τυχαία, ξεπλένοντας φανερά τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθώς τις αυταρχικές διοικήσεις… δε μας λέει πως τα χρόνια πριν τα μέσα του 2015 καμία Διοίκηση δεν έκανε αιτήματα στον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθεί το νοσοκομείο…
Τυχαία το στέλεχος του ΚΚΕ ξέχασε να μας πει πως
τα τελευταία 3 χρόνια, το νοσοκομείο μας στέλνει εντάλματα και ζητάει να πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ….. θυμάται όμως να μας πει ΨΕΜΑΤΑ….για το ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν μας έχει δώσει ουτε ευρώ χρηματοδότησης.
ΕΊΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ…. διότι η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως ο ΕΟΠΠΥ από το 2016 εως και σήμερα μας έδωσε ακριβώς…. 49.122.418 ευρω….

Η αλήθεια των πραγματικών γεγονότων είναι η πραγματική τιμωρία σε όλους τους δήθεν αγωνιστές που πλέον ξεδιάντροπα ξεπλένουν όλες τις
μνημονιακές νέο-φιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το στέλεχος του ΚΚΕ ξεδιάντροπα και με μόνο σκοπό να γυρίσει στις
επαναστατικές γυμναστικές του κατά φαντασίαν συνδικαλισμού και
κατούσιαν συν- διοίκησης με τους Δεξιούς, ξεχνά και ξεπλένει τις
ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΕΣ πολιτικές των Κυβερνήσεων και των Διοικήσεων που τις υπηρέτησαν… η στάση τους είναι γνωστή άλλωστε…

Σας κοιτάμε στα μάτια, σας λέμε την ΑΛΉΘΕΙΑ με στοιχεία και ζητάμε να αποφασίσετε…. Όχι για το δικό σας μόνο μέλλον …αλλά για τη πατρίδα μας ολόκληρη.

ΥΓ. Στις φωτογραφίες φαίνεται :

οι παρεμβάσεις μας σαν Σωματείο, στα ΤΕΠ με τα αυτοκόλλητα που βάζαμε πάνω στις εξετάσεις για να μην πληρώνουν οι ασθενείς
Επίσημα έγγραφα με τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο νοσοκομείο μας.
Οι δηλώσεις της ΝΔ που τυχαία εκφράζει ο πρόεδρος του Σωματείου μας.”

Στην πραγματικότητα, όλα τα παραπάνω είναι φυσικά ψεύδη και διαστρεβλώσεις, αφού σε κανένα σημείο της παρέμβασής του ο Σιώρας, ούτε δικαιώνει, ούτε ξεπλένει την πολιτική των προκατόχων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναδεικνύει την αδιάσπαστη συνέχεια των πολιτικών του υπουργείου υγείας όλα αυτά τα χρόνια. Όσο για τα περί ανασφάλιστων που έχουν κάνει σημαία οι συριζαίοι ως προσωπικό τους επίτευγμα, το μόνο που απέδειξε ο Ηλίας Σιώρας είναι πως ουσιαστικά αποτελεί επιστέγασμα των αγώνων και της στάσης πολλών γιατρών, με τους κομμουνιστές να πρωταγωνιστούν, ώστε να επιβληθεί ντε φάκτο στις διοικήσεις των νοσοκομείων η περίθαλψη των ανασφάλιστων μόνο με μια υπογραφή γιατρού, αντί για τη χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που είχαν θεσπίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Κόλαφος ήταν και το στοιχείο που έδωσε ο συνδικαλιστής πως μόνο στον Ευαγγελισμό από την ίδρυση του ΕΟΠΠΥ επί Λοβέρδου μέχρι το 2018 τα χρωστούμενα του οργανισμού ανέρχονται σε δυο προϋπολογισμούς του νοσοκομείου.

Αυτά δεν αντέχουν ν’ ακούν οι κυβερνητικοί και τα πρόθυμα φερέφωνά τους, που έχουν εξαπολύσει μια μαζική εκστρατεία λάσπης κατά του “καθάρματος του ΚΚΕ”, όπως δε δίστασε να χαρακτηρίσει το Σιώρα ένα εκ των πλέον προβεβλημένων Συριζοτρόλ. Όσο και αν σκυλιάζουν όμως, ούτε θα φιμώσουν τον Ηλία Σιώρα, η πολιτεία του οποίου είναι γνωστοί στους πάντες και ιδίως στους ασθενείς του Ευαγγελισμού, ούτε θα σταματήσουν τους αγώνες των κομμουνιστών στο χώρο της υγείας, για τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη στην πράξη κι όχι στα χαρτιά που αξίζει ο λαός μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: