Πήραμε μια μικρή ανάσα απ’την μπόχα που αναδύει η δημοκρατία τους

Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον πρωθυπουργό κι άλλα στελέχη του Σύριζα για την αθώωση Ηριάννας-Περικλή, τσιμουδιά όμως για τον τρομονόμο και τα άλλα κατασταλτικά μέτρα που συνειδητά αφήνει άθικτα η κυβέρνηση που “αποκαθιστά το κράτος δικαίου”.

Πριν προλάβει να καταλαγιάσει η χαρά για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή που είδαν τη ζωή τους να τυλίγεται σε μια κόλλα χαρτί με τον τρομονόμο, η πασοκο-σπορά του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με θράσος και χωρίς τσίπα-αλλά με Τσίπρα- ν’αρπάξει ένα κομμάτι πολιτικής υπεραξίας. Ιδίως τώρα που βγήκαν παγανιά τα κοράκια της ΝΔ να κράξουν την κυβέρνηση που αφήνει ελεύθερους τους…τρομοκράτες.

Το χορό ξεκίνησε από το πρωί ο Γιώργος Κυρίτσης, για να κορυφωθεί με το μήνυμα του Prime Minister Gr από το τουίτερ, όπου για νίκη της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Μιλάει για το ίδιο “κράτος δικαίου” που έριξε ένα χρόνο αθώους στη φυλακή, έκανε άνω-κάτω τις ζωές τους και την ίδια ώρα αφήνει ανενόχλητους τους φασίστες να αλωνίζουν.

Μιλά ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που κρατά σε ισχύ τον τρομονόμο, την απαράδεκτη διάταξη για το DNA, κι απέρριψε ως αντισυνταγματική την πρόταση των κομμουνιστών στη βουλή για αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Από κοντά και η Ράνια Σβίγκου, που δε διστάζει μάλιστα να οικειοποιηθεί το κίνημα αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους, δηλώνοντας παράλληλα πως σήμερα αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της δικαιοσύνης. Εμπιστοσύνη απαραίτητη εξάλλου όταν τα δικαστήρια εγκρίνουν αντεργατικές αποφάσεις, βγάζουν παράνομες τις απεργίες και νόμιμες τις περικοπές αποδοχών εργαζομένων και συνταξιούχων.

 

Λέτε η κατάργηση του τρομονόμου και των συμπαρομαρτούντων να προσκρούει κι αυτή στις απαιτήσεις της τρόικας (ή κάποιας πρεσβείας); Αυτό αποκλείεται. Μα αφού βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν το μάθατε;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: