Πετρούπολη: «Π…τσα και ξύλο» η νέα νοοτροπία της Δραματικής Σχολής Πέτρας

Αρκεί να κοιτάξουμε το σχόλιο που έκανε ένας από τους καθηγητές της σχολής στο facebook, κάτω από ένα post με τίτλο «Άγνωστες ευτελίζουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», και θα καταλάβουμε ακριβώς πώς αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό η νέα διοίκηση στην Πετρούπολη.

Η εφημερίδα «Αττικές σελίδες ΔΥΤΙΚΑ», στο τ. 38 Ιουνίου – Αυγούστου 2019, φιλοξένησε μια συνέντευξη του γνωστού ηθοποιού, Κώστα Αρζόγλου, που με την αλλαγή διοίκησης στον Δήμο Πετρούπολης ανέλαβε εκ νέου την καλλιτεχνική επιμέλεια της Δραματικής Σχολής Πέτρας.

Μεταξύ άλλων, δηλώνει: «Ελπίζω να καταφέρουμε εδώ στην Πετρούπολη να αναβαθμίσουμε τη Δραματική Σχολή που είναι πολιτισμός για την πόλη μας», κλείνοντας τη συνέντευξη λέγοντας «να προοδέψει πάλι η Δραματική Σχολή της Πετρούπολης».

Σημείωση: επιφυλασσόμαστε να εξηγήσουμε συνολικότερα σε άλλο κείμενο για το πόσο προόδευσε επί καλλιτεχνικής του επιμέλειας η Δραματική Σχολή Πέτρας και να αναλύσουμε εκτενέστερα τι ακριβώς συμβαίνει εκεί.

Στις 14 Οκτωβρίου του 2019, στην ιστοσελίδα Νatura nrg, ο κύριος Αρζόγλου, δύο μόλις μέρες πριν παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος στην Πετρούπολη, ανέφερε εκ νέου: «θέλω να μάθει κι ο τελευταίος συμπολίτης μας ότι στην Πετρούπολη κάτι σπουδαίο γίνεται» στα πολιτιστικά και παρουσίασε κάποιους από τους καθηγητές της Δραματικής Σχολής.

Ανάμεσά τους και ο Κώστας Σφυρικίδης, ηθοποιός/εκπαιδευτής για τον λόγο, που θα διδάσκει ορθοφωνία.

Από τα λόγια του κύριου Αρζόγλου, συμπεραίνουμε πως ο κύριος Σφυρικίδης θα είναι κάποιος που θα συνεισφέρει στην «αναβάθμιση» και την «πρόοδο» της Δραματικής Σχολής.

Αρκεί, όμως, να κοιτάξουμε το σχόλιο που έκανε στο facebook κάτω από ένα post με τίτλο «Άγνωστες ευτελίζουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου» και θα καταλάβουμε ακριβώς πώς αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό η νέα διοίκηση στην Πετρούπολη.

«Π…τσα και ξύλο» φαίνεται πως είναι η φιλοσοφία που έχει η νέα διοίκηση στον Δήμο Πετρούπολης για τη Δραματική Σχολή.

«Π…τσα και ξύλο» και σε όποιους δεν αρέσει, σαν την κυρία που του απάντησε από κάτω, θα πετούν ένα «Ήμαρτον» και έξω από την πόρτα, προς γνώση και συμμόρφωση για να προσέχουμε τι ρίχνουμε στην κάλπη την επόμενη φορά…

Ύστερα απ’ όλα αυτά, το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε στους πολίτες της Πετρούπολης είναι καλά ξεμπερδέματα και να τους θυμίσουμε τα λόγια του Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο. Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει…»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: