Πέθανε ο Αντώνης Λιβάνης

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Αντώνης Λιβάνης, επιχειρηματίας εκδότης και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ήταν ο ιδρυτής του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Αντώνης Λιβάνης, επιχειρηματίας εκδότης και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ήταν ο ιδρυτής του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Είχε διατελέσει γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός, την περίοδο από το 1981 έως το 1989, ενώ υπήρξε και υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ από το 1993 έως το 1996.

Ο Αντώνης Λιβάνης γεννήθηκε το 1925 στην Πάτρα και σπούδασε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή (σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Σε νεαρή ηλικία αγωνίστηκε στην Εθνική Αντίσταση.

Πέθανε ο Αντώνης Λιβάνης

Πέθανε ο Αντώνης Λιβάνης

Κατά τη διάρκεια της Χούντας, πέρασε συνολικά 5,5 χρόνια σε φυλακές και εξορία και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου διέφυγε στη Ρώμη.

Με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, ανέλαβε Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, το οποίο ο ίδιος δημιούργησε ως αυτοτελή δημόσια υπηρεσία, και Γενικός Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ο ίδιος να είναι βουλευτής.

Όταν το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία το 1993, διορίστηκε υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και έγινε ο βασικός χειριστής όλων των ενδοκυβερνητικών υποθέσεων. Ο Κώστας Σημίτης τού πρότεινε θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο το 1996, αλλά δεν τη δέχτηκε.

Ο Αντώνης Λιβάνης ήταν νυμφευμένος με την Κατερίνα Κατέχου και έχει δύο παιδιά, τον Ηλία, που σήμερα διευθύνει τον εκδοτικό οίκο, και την Γιώτα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: