“Πάρτε τα ΜΑΤ και φύγετε από εδώ…” – Η κυβέρνηση στέλνει ΜΑΤ στα Κ. Πατήσια, ενάντια στη διαμαρτυρία των κατοίκων

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Δήμου να βάλει στο πάρκο της γειτονιάς 4 κοντέινερ για… τμήματα προσχολικής αγωγής. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν να στείλει τα ΜΑΤ!

Είναι μία από τις περιπτώσεις που δείχνει πώς όλοι οι βραχίονες του κράτους συντονίζονται με θαυμαστό τρόπο, για να περάσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Ο δήμος Αθηναίων αφήνει χωρίς κονδύλια το κομμάτι των σχολικών δομών και στεγάζει τα παιδιά σε πρόχειρα κοντέινερ, λες και είναι προϊόντα για στοκάρισμα -μια πάγια τακτική, που δεν άλλαξε στο παραμικρό, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι κάτοικοι στα Κ. Πατήσια διαμαρτύρονται γιατί τέσσερα αντιαισθητικά κοντέινερ γεμίζουν ασφυκτικά το πάρκο της γειτονιάς τους, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, που έχει ούτως ή άλλως ελάχιστους ελεύθερους χώρους.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να στείλει τα ΜΑΤ, για να “προασπίσει” την απόφαση του Δήμου, ενάντια στους κατοίκους που διαμαρτύρονται. Και αυτά κάνουν επίδειξη πυγμής, ενάντια στους κατοίκους που διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά τους και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του χώρου και το αίσχος να στοιβάζονται παιδιά σε κοντέινερ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: