Πάρε-πάρε κόσμε, εδώ η καλή προστασία…

Από το “Yankees go Home”, κάνουμε τα πάντα για να νιώσουν σαν το σπίτι τους, πρόθυμοι να κεράσουμε και κατιτίς σαν καλοί οικοδεσπότες που είμαστε. Καλώς ήρθε το δολάριο και τα πρακτοράκια τα ζουμπουρλούδικα…

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ ντύθηκε με την αστερόεσσα, παίζει σε δύο ταμπλό και στο τρανζίστορ τα αμερικάνικα…

Αφενός έρχονται δεκάδες αμερικανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί, έτοιμοι να επενδύσουν, να καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων, πρωτεύουσα της χερσονήσου, συμβασιλεύουσα και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει. Δυστυχώς, ο έντυπος τύπος δεν έχει τεχνικά τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο, αλλιώς μπορεί και να συνόδευαν το πρωτοσέλιδο με την προτροπή: “απλώστε τα ξερά σας και αρπάχτε ό,τι βρείτε…”

Αφετέρου, μετά τη δημιουργία κλίματος για τους ακροδεξιούς που θα βγουν υστερικά στους δρόμους για να ρίξουν την αριστερή κυβέρνηση, μας ενημερώνουν πως θα έχουμε αυστηρά μέτρα ασφαλείας με τη συνδρομή πρακτόρων του FBI. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε την εσωτερική πληροφόρηση που έχουν, το ζήτημα είναι γιατί θα έπρεπε αυτό να μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι και ασφαλείς, ενώ στο βάθος ακούγονται οι στίχοι από το “Φοβάμαι” (του Ζουγανέλη, που τώρα δε φοβάται τίποτα, ελπίζει πολλά, είναι στην ΕΡΤ).

Μέτρα ασφαλείας πήρανε για την αναπνοή μου
Και σε πολυεθνικό μονόδρομο,
το μέλλον μου δώσαν αντιπαροχή…

Εκτός κι αν το έχουν σκεφτεί καλά στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και γίνει η ανατροπή και πάει κάποιος αμερικανός αξιωματούχος και πει στον Τσίπρα: “πρωθυπουργέ μου, ιδού η μυστική σας υπηρεσία”, για να νιώσουμε περήφανοι με τους ιστορικούς συμβολισμούς και την αντιστροφή των ρόλων.

Κι έτσι από το “Yankees go Home”, κάνουμε τα πάντα για να νιώσουν σαν το σπίτι τους, πρόθυμοι να κεράσουμε και κατιτίς σαν καλοί οικοδεσπότες που είμαστε. Καλώς ήρθε το δολάριο και τα πρακτοράκια τα ζουμπουρλούδικα…

Υστερογραφο

GO ΔΕΘ, life is peaceful there…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: