Το ΠΑΜΕ άλλαξε την ταμπέλα στο κτίριο της Σταδίου – Δυναμική Κινητοποίηση – (Βίντεο+Φωτό)

Δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο κτίριο της Σταδίου. Οι διαδηλωτές άλλαξαν την ταμπέλα στην πρόσοψη του υπουργείου, κρέμασαν γιγαντοπανό με σύνθημα “κάτω τα ξερά σας από την απεργία” και συνάντησαν την Ε. Αχτσιόγλου, απαιτώντας να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη δυναμική κινητοποίηση εργατικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαίτησαν να επισκεφτούν την υπουργό Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου και να ανοίξουν τα ρολά από λαμαρίνα που απέκλειαν την είσοδο στους εργάτες.

Αν δεν ανοίξουν την πόρτα, θα βρούμε τρόπο να βρεθούμε στο γραφείο της Υπουργού, είπε ο Γιώργος Πέρρος από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, δίνοντας το σύνθημα για δυναμική είσοδο στο κτίριο, και προσέθεσε. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν το ταξικό κίνημα.


Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο να ανοίξουν την πόρτα και να εισέρθουν στο χώρο όπου είναι η είσοδος του Υπουργείου.

Πριν…

Οι διαδηλωτές ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου, από όπου κρέμασαν ένα γιγαντοπανό με κεντρικό σύνθημα για την υπεράσπιση της απεργίας:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΕΕ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

 

Αντιπροσωπεία των εργαζόμενων συνάντησαν την υπουργό, Ε. Αχτσιόγλου και τη Θ. Φωτίου που κρύβονταν στο γραφείο τους και αρνούνταν να συναντήσουν επίσημα τους εργαζόμενους, στήνοντας ευήκοα ώτα μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο και τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους.

 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στους εργαζόμενους που απαιτούσαν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, πέρα από καποια ειρωνικά χαμόγελα και ατάκες. “Ολοκληρώστε αυτό που κάνετε” έλεγε προς τους διαδηλωτές, επιθυμώντας προφανώς να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που ανέλαβε η ίδια και η κυβέρνησή της για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι άλλαζαν την πινακίδα που πληροφορούσε τους περαστικούς πως εκεί βρίσκεται το Υπουργείο Εργασίας, και το μετονόμασαν σε Υπουργείο ΕΕ-ΔΝΤ, ένας τίτλος που ταιριάζει γάντι στο ρόλο που έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια οι υπουργοί όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από εκεί, και στα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν και συνεχίζουν να περνάνε -αυτό που μπήκε τελευταία στο στόχαστρο είναι το δικαίωμα στην απεργία. Εξάλλου είναι της μόδας, τώρα τελευταία, οι συζητήσεις γύρω από τα ονόματα και τις μετονομασίες…

Και μετά…

Παράλληλα, κάποιοι άλλοι διαδηλωτές έγραφαν το κεντρικό σύνθημα του γιγαντοπανό, στους τοίχους του υπουργείου: κάτω τα ξερά σας από την απεργία!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα εργατικά σωματεία σπάνε το σιδερένιο κλοιό γύρω από το υπουργείο και μπαίνουν δυναμικά στο κτίριο της Σταδίου.
Υπενθυμίζουμε επίσης πως η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα πολύμορφων συλλογικών δράσεων αυτές τις μέρες, ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση σε λίγες μέρες, με ορίζοντα την απεργία που προκηρύσσουν ΕΚ, Ομοσπονδίες και Σωματεία, την Παρασκευή 12 Γενάρη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: