Παιδικές ζωγραφιές με ναζιστικούς χαιρετισμούς και σύμβολα!

Η παιδική ψυχή μπερδεμένη, ανάμεσα σε καρδιές, αρκουδάκια και σβάστικες. Ο ναζιστικός χαιρετισμός γραμμένος λάθος και διορθωμένος από χέρι ενηλίκου, αυτού του ενηλίκου που προσπάθησε να σκοτώσει την αγάπη στην παιδική καρδιά, φυτεύοντάς της το φασισμό. 

Η δίκη της Χρυσής Αυγής προχωρά, βρίσκεται μετά από τρία χρόνια στη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων και πλησιάζει προς την πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή, αυτή των απολογιών.  Μια ιστορική δίκη που εξελίσσεται με τα συστημικά ΜΜΕ της χώρας να κωφεύουν, να την απαξιώνουν με την απουσία τους, μην αναφέροντάς την ούτε σαν τελευταία είδηση. Η επιμονή κάποιων δημοσιογράφων και ηλεκτρονικών μέσων ( όπως omnia tv, golden dawn watch, jailgoldendawn ) να καταγράφουν και να σχολιάζουν με συνέπεια τα δρώμενα, θα αποδειχθεί σωτήρια για την καταγραφή ενός τόσο σπουδαίου γεγονότος.

Αυτό που μας έκανε τρομακτική εντύπωση την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν μια παιδική ζωγραφιά που αντλήθηκε από το σκληρό δίσκο του Χρήστου Παππά, βουλευτή της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενο στην παρούσα δίκη. Θα αναρωτηθείτε τι αξία έχει για το δικαστήριο μια παιδική ζωγραφιά…Κι όμως έχει.

Η κάρτα- ζωγραφιά μέχρι τη μέση της, δεν έχει καμία διαφορά από οποιαδήποτε κάρτα θα έστελνε ένα παιδί σε τρυφερή ηλικία σε ένα φίλο του για τα Χριστούγεννα. Τρυφερή απεύθυνση, ευχή, καρδούλες και αγάπη.

“Αγαπητέ φίλε μου Αντώνη, σου γράφω για να σε ρωτήσω αν περνάς καλά. Ήρθαμε στην Αθήνα, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να σε δούμε. Σου εύχομαι καλές γιορτέ κι ευτυχισμένο το νέο έτος και Καλά Χριστούγενα.

Με απέραντη αγάπη, 

Φώτω”

Έπειτα η μικρή Φώτω ζωγραφίζει -όπως ανακοινώνει- και κάτι…Η παιδική της ψυχή μπερδεμένη, ανάμεσα σε καρδιές, αρκουδάκια και σβάστικες. Ο ναζιστικός χαιρετισμός γραμμένος λάθος και διορθωμένος από χέρι ενηλίκου, αυτού του ενηλίκου που προσπάθησε να σκοτώσει την αγάπη στην παιδική καρδιά, φυτεύοντάς της το φασισμό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: