Ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε πουθενά: μπλόκο στους φασίστες και στην Αγιά Σοφιά

Το μόνο που θα καταφέρει ο συρφετός τους είναι να πεισμώσουν ακόμα περισσότερο τις λαϊκές δυνάμεις που αντιμάχονται το φασισμό και να κάνουν ακόμα πιο ηχηρή τη φάπα που θα πέσει με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η προσπάθεια να βγούνε οι φασίστες πάλι από τις τρύπες τους, αξιοποιώντας τις εστίες που έχουν κάποιες οργανωμένες δυνάμεις, συνεχίζεται, αν και με αμυντικό πλέον τρόπο. Έτσι μάλλον θα πρέπει να ερμηνευτούν οι προσπάθειες να υπονομευτεί η αντιφασιστική συγκέντρωση και συναυλία που διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτώβρη Εργατικά Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 6 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 7 μ.μ. θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Ο ρόλος της αστυνομίας είχε καταδειχθεί στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα 4/10/2021 εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. Οι φορείς σημείωναν ότι:

«Η στάση των αστυνομικών αρχών προσιδιάζει απόλυτα σε όσα έχουμε διαβάσει στις δικογραφίες της δίκης της ΧΑ. Στάση ανοχής, κωλυσιεργίας, μέχρι και επίθεση προς όσους αντιστέκονται στο φασιστικό τέρας! Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. Η τελευταία μάλιστα όχι μόνο δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν αυτοί οι εγκληματίες, με συνέπεια να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος για νέες επιθέσεις, αλλά και με την ανοχή της οι φασίστες μπαινόβγαιναν στα σχολεία!!! Όταν μάλιστα έγιναν οι επιθέσεις η στάση των αστυνομικών αρχών ήταν το λιγότερο απαράδεκτη! Έφτασαν στο σημείο να πετάνε χημικά στους φοιτητές και να αφήνουν ανενόχλητους τους φασίστες να πετάνε μολότοφ. Είναι επίσης πολύ χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που δείχνουν τους εξωσχολικούς να μπαίνουν και να βγαίνουν στο σχολείο από την πίσω πόρτα μπροστά στους άντρες της Ασφάλειας. Το ίδιο έκαναν και πριν το μεγάλο συλλαλητήριο της Τετάρτης όπου υπήρχε οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της πορείας, το οποίο ο λαός ακύρωσε κατηγορηματικά.

Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι: Η Αστυνομία ενώ ήξερε για ώρα ότι ομάδα 50 φασιστών με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχε συγκεντρωθεί στο Δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθυνόταν προς την πλατεία Τερψιθέας, όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο, την άφησε ανενόχλητη. Μάλιστα απορία προκαλεί ότι από τις 17.30 έως τις 17.50 είχαν απομακρυνθεί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλατεία. Η ομάδα φασιστών κινούνταν επί της οδού Ρόδου, ενώ η Αστυνομία, που υποτίθεται τους παρακολουθούσε, επί της οδού Αμπελοκήπων. Άφησε δηλαδή τους φασίστες ανενόχλητους να έρθουν προς την πλατεία για να επιτεθούν στους διαδηλωτές. Αν δεν υπήρχε η αποφασιστική παρέμβαση της περιφρούρησης, ίσως εκείνο το απόγευμα να είχαμε θύματα. Η στάση της Αστυνομίας είναι εγκληματική».

Σε συνέχεια αυτής της στάσης, η αστυνομία εμπόδισε σήμερα την προπαγάνδιση της απογευματινής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 7/10, μέλη εργατικών Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων θέλησαν να αναρτήσουν πανό στο κτίριο, ώστε να προπαγανδίσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 6 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και την αντιφασιστική συναυλία στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Ωστόσο, η αστυνομία τους απαγόρεψε να εισέλθουν στο κτίριο.

Γιγαντοπανό όμως αναρτήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στις οργανωμένες δυνάμεις που ενισχύουν τη δράση των φασιστικών ομάδων προστέθηκε και η Δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης. Τα εργατικά σωματεία και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν «τη δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης που με απόφασή της αρνείται να παραχωρήσει την πλατεία Αγίας Σοφίας για τη διεξαγωγή της μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας, την Πέμπτη 7 Οκτώβρη». Και συνεχίζουν: «τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αλλού, με τους φασίστες να σηκώνουν κεφάλι, να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους που αγωνίζονται συνάντησαν τη γενική λαϊκή κατακραυγή. Τα στελέχη της κυβέρνησης και τα φερέφωνά της κατέληξαν να είναι η θλιβερή παραφωνία μιλώντας για ίσες αποστάσεις, για τα “δυο άκρα” και άλλα τέτοια φαιδρά».

«Η διοίκηση του δήμου σε συνέχεια της κατάπτυστης ανακοίνωσης ξεπλύματος των φασιστών», τονίζουν, «συνεχίζει στην ίδια γραμμή και παίρνει θέση απέναντι στα εργατικά σωματεία και τους Φοιτητικούς Συλλόγους που διοργανώνουν τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία, αρνούμενη να δώσει άδεια για τον χώρο. Τους καταγγέλλουμε στον λαό της πόλης και τους διαβεβαιώνουμε ότι τέτοια εμπόδια δεν πρόκειται να μας πτοήσουν. Τους φασίστες που σήκωσαν κεφάλι θα τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να τους χαϊδεύουν!

Όλοι αύριο (σημ. σήμερα, 7/10) στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας!».

Το μόνο που θα καταφέρει ο συρφετός τους είναι να πεισμώσουν ακόμα περισσότερο τις λαϊκές δυνάμεις που αντιμάχονται το φασισμό και να κάνουν ακόμα πιο ηχηρή τη φάπα που θα πέσει με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Καταφέρνει όμως και κάτι ακόμα η πρεμούρα τους: να ξεμπροστιάσει τα πλοκάμια του φασισμού που αγκαλιάζουν τους μηχανισμούς καταστολής και την πολιτική ηγεσία σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Στο βαθμό που γίνεται αντιληπτό ότι αυτοί οι μηχανισμοί είναι εργαλεία του καπιταλισμού, όπλα στα χέρια των αφεντικών, γίνεται λίγο πιο εύκολη η αποκάλυψη της πραγματικής μήτρας του φασισμού.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από τον 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: