Ούτε πράκτορες των αντιεμβολιαστών να ήταν – Καρατόμηση διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας για έγγραφο συναίνεσης στον εμβολιασμό

Το γεγονός ότι μετά το σάλο υπήρξε η παραίτηση και διατάχθηκε ΕΔΕ δεν μπορεί να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, όχι μόνο για την επιλογή στελεχών σε τόσο ευαίσθητους τομείς, αλλά και συνολικά για την πολιτική της στο ζήτημα του εμβολιασμού.

Σαν να μην έφτανε ο απελπιστικά αργός ρυθμός χορήγησης των εμβολίων, κάτι που συμβαίνει σε όλη την ΕΕ στο άρμα της οποίας προσδεθήκαμε και γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, με ελλείψεις να παρατηρούνται ακόμα και στις σύριγγες κι άλλα αναλώσιμα, σαν να μην αρκούσε το ντου κυβερνητικών στελεχών και λακέδων τις πρώτες μέρες στις λιγοστές παρτίδες, φαίνεται πως οι καθ’ύλην αρμόδιοι για τον εμβολιασμό των υγειονομικών συμπεριφέρονται με τρόπο που μόνο ενθουσιασμό μπορεί να προκαλέσει στους αντιεμβολιαστές.

Ο λόγος για το διοικητή του νοσοκομείο Καρδίτσας, ο οποίος καρατομήθηκε όταν έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ότι η Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου διακινούσε έγγραφο με το οποίο ζητούνταν από τους υγειονομικούς να συναινέσουν στον εμβολιασμό “παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες” ή να τον αρνηθούν “για προσωπικούς λόγους¨ και να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη, ακόμη και αν γνωρίζουν τους κινδύνους της νόσου. Μάλιστα εκτός από τις υπογραφές των υγειονομικών ζητούνταν κι εκείνη ενός μάρτυρα (!).

Ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας είναι ο δεύτερος που παραιτείται από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, καθώς είχε αναλάβει μετά από μια άλλη πολύκροτη παραίτηση, εκείνη του υπερήλικα πολιτευτή της ΝΔ Κώστα Πατέρα, ο οποίος μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι είχε τοποθετηθεί στη θέση στα πλαίσια εκλογικής εκδούλευσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το γεγονός ότι μετά το σάλο υπήρξε η παραίτηση και διατάχθηκε ΕΔΕ δεν μπορεί να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, όχι μόνο για την επιλογή στελεχών σε τόσο ευαίσθητους τομείς, αλλά και συνολικά για την πολιτική της στο ζήτημα του εμβολιασμού. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η προσπάθεια κατατρομοκράτησης των υγειονομικών και κατ’ επέκταση συνολικά των πολιτών, έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατες σκέψεις που εκφράστηκαν από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών, για καθυστέρηση της δεύτερης δόσης, ακόμα και συνδυασμό εμβολίων. Σκέψεις βέβαια που βασίζονται σε αντίστοιχες που έχουν ήδη εκφραστεί σε ΗΠΑ και Βρετανία, χωρίς να βασίζονται σε κλινικές μελέτες, αλλά μόνο στην ανάγκη να καλυφθούν τα τραγικά κενά στον εμβολιαστικό σχεδιασμό των περισσότερων δυτικών χωρών, όπου το κριτήριο να ικανοποιηθούν με μερίδια αγοράς οι ανταγωνιζόμενες εταιρείες υπερίσχυσε έγκαιρης ύπαρξης ικανής ποσότητας εμβολίων για τον πληθυσμό. Όλα αυτά φυσικά στρώνουν κυριολεκτικά κόκκινο χαλί σε κάθε είδους ανορθολογικές και αντιεπιστημονικές απόψεις, την ώρα που υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για σωστή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εμβολίων, την κάλυψη που προσφέρουν κατά του κορονοϊού και τις πραγματικές στατιστικές πιθανότητες παρενεργειών και τι είδους, βασισμένα σε πραγματικά στοιχεία κι όχι συνωμοσιολογίες του διαδικτύου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: