Ούτε ένας εργάτης δεν μπήκε για δουλειά – Οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν την απεργία παρά το όργιο τρομοκρατίας από την κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Αποφασιστικά συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της COSCO τον αγώνα τους κουρελιάζοντας το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ούτε ένας εργάτης δεν πήγε να πιάσει δουλειά, ούτε ένας εργάτης δεν πέρασε την πύλη υποκύπτοντας στους εκβιασμούς της εργοδοσίας – Στο πλευρό των απεργών εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους

Αποφασιστικά συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της COSCO τον αγώνα τους κουρελιάζοντας το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ούτε ένας εργάτης δεν πήγε να πιάσει δουλειά, ούτε ένας εργάτης δεν πέρασε την πύλη υποκύπτοντας στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Τα συνθήματα είναι απανωτά «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά» δονούν την ατμόσφαιρα, ενώ την ατμόσφαιρα ηλεκτρίζουν και τα βεγγαλικά που άναψαν οι απεργοί για να δείξουν ότι με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕΓιώργος Μαρίνος, βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Πρωτούλης και Θοδωρής Χιώνης.

Στο μεταξύ συνεχώς καταφθάνουν εργαζόμενοι από κάθε γωνιά της Αθήνας και του Πειραιά για να σταθούν στο πλευρό των απεργών δίνοντας τους δύναμη να συνεχίσουν.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκεται μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία των αυτοαπασχολούμενων εκτελωνιστών και του Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών Αττικής. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση) 

Όλο και περισσότερες κόσμος συγκεντρώνεται μπροστά στην πύλη της COSCO για να συμπαρασταθεί στους απεργούς, καθώς η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τις δυνάμεις καταστολής.

Το ΣΕΜΠΟ είναι ζωσμένο από ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού που ενισχύονται συνεχώς με νέες κλούβες.

Οι απεργοί συνεχίζουν δυναμικά την απεργία, κόντρα στο όργιο καταστολής που έχει στήσει η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, συνεχίζουν κανονικά το απεργιακό πρόγραμμα που έχουν αποφασίσει με τις γενικές συνελεύσεις τους, δίνοντας και ουσιαστικό περιεχόμενο στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Ενώ διεμήνυσε πως ότι  και να κάνει η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να απεργούν.

Γ. Πέρρος: Να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής

Χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Πέρρος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ κατήγγειλε ότι παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς η κυβέρνηση έστειλε όλες τις δυνάμεις καταστολής για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη για την εφαρμογή ικανοποιητικής συλλογικής συμβάσης εργασίας, την ώρα που παραλίγο ένας ακόμη συνάδελφος τους, μετά τον Δημήτρη Δαγκλή, να μην είναι μαζί τους.

Ο Γιώργος Πέρρος απαίτησε να φύγουν αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι αυτή που κλείνει το λιμάνι και όχι οι εργαζόμενοι. Συμπλήρωσε δε πως οι απεργοί θα συνεχίσουν την απεργία για τα δικαιώματα τους, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα με την μεγάλη αλληλεγγύη που δείχνουν θα τους δώσουν δύναμη να συνεχίσουν.

Στο πλευρό των απεργών εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους – Απαιτούν τώρα την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής

Συνεχίζεται η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις προβλήτες της COSCO για να εκφράσει τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη του στους απεργούς λιμενεργάτες.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

«Ζητήσαμε μέτρα ασφαλείας και όχι δυνάμεις ασφαλείας και καταστολής» λένε οι εργαζόμενοι, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής συνεχώς αυξάνονται. Πριν από λόγο κατέφθασαν στο λιμάνι και ομάδες ΔΙΑΣ.

Από τη ντουντούκα εκφράζεται η απαίτηση των απεργών εδώ και τώρα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής. Δεν έχουν καμιά δουλειά στο λιμάνι απέναντι σε απεργούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και την προστασία της ζωής τους.

Παράλληλα από τη ντουντούκα επαναλαμβάνεται το αυριανό κάλεσμα. Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι την Κυριακή, όπου ήδη έχουν εξαγγείλει απεργία (όπως και την Δευτέρα), δίνουν ραντεβού από τις 5 π.μ. στην COSCO και μετά με μοτοπορεία θα κατευθυνθούν στο Πασαλιμάνι που θα γίνει η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση. Θα ακολουθήσει πορεία στα κεντρικά γραφεία της COSCO. Στη 1.30 μ.μ. θα γίνει λαϊκό γλέντι στη COSCO που διοργανώνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: