Όταν ο ρατσισμός συναντά τα νομικά απ’ τα Λιντλ – Ο Κυρανάκης, τα επιδόματα τέκνου και οι “γύφτοι”

Επιδόματα μόνο για “καθαρόαιμα” Ελληνόπουλα υπόσχεται ο εκπρόσωπος της ΝΔ στους οπαδούς του, με το ρατσισμό του να συναγωνίζεται την αγραμματοσύνη.

Μπορεί αρκετοί να μη θυμάστε το βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, Θανάση Δαβάκη, που πέρσι “απαγόρευε” σε ρομά της περιφέρειάς του να τον ψηφίσουν, φαίνεται όμως πως τη δόξα του ζήλεψε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που για κάποιο δυσερμήνευτο -πέραν του νεαρού της ηλικίας του – λόγο, θεωρείται εδώ και λίγα χρόνια μεγάλο πουλέν της Πειραιώς, κι ως αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε το βάθος του στοχασμού του σε πληθώρα ΜΜΕ σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Τις μιντιακές του τοποθετήσεις, όπως είναι αναμενόμενο, ο υποψήφιος συν τοις άλλοις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φροντίζει να τις αναρτά και στους λογαριασμούς που διατηρεί στα σόσιαλ μίντια. Μια από τις πιο πρόσφατες, αφορούσε την εξαγγελία ενός μέτρου που εδώ και καιρό είχε εξαγγείλει είναι η αλήθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη χορήγηση εφάπαξ ποσού 2000 χιλιάδων για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, την οποία ο Κυρανάκης, εκφράζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ προφανώς, εμπλούτισε με κάποια ακόμα (ημί)μετρα για μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη και αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί. Δε θα μείνουμε εδώ στο πόσο αστεία και σταγόνα στον ωκεανό είναι αυτές οι υποσχέσεις για τα νέα ζευγάρια που αναβάλουν συνεχώς την τεκνοποίηση μην ξέροντας τι τους ξημερώνει. Θα μείνουμε όμως στην καταπληκτική αλληλεπίδραση που έχει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος με το φιλελεύθερο κοινό του.

Μία λοιπόν από τις ακολούθους του Κυρανάκη λοιπόν, εξανέστη με τη γαλάζια γαλαντομία, επισημαίνοντας πως τα 2000 χιλιάρικα είναι “κίνητρο για να γεννούν οι γύφτοι”. Τι έκανε λοιπόν ο υποψήφιος του κατεξοχήν ευρωπαϊκού αστικού κόμματος εν Ελλάδι (που εδώ που τα λέμε βέβαια, τέτοια είναι εν πολλοίς και στην υπόλοιπη πολιτισμένη ήπειρο αδελφά κόμματά του); Μήπως την επέπληξε για τις υστερικές ρατσιστικές τις φοβίες; Μήπως απλά την αγνόησε;

Όχι, δεν έκανε τίποτε από όλ’αυτά, αλλά έσπευσε να καθησυχάσει την ταραγμένη για την καθαρότητα της λευκής μας φυλής, διαβεβαιώνοντας πως “το επίδομα θα δίνεται σε Ελληνόπουλα”.

 

Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει περισσότερο να εξοργιστεί ή να γελάσει. Να εξοργιστεί προφανώς με τον ακραίο ρατσισμό της δήλωσης, αλλά και να γελάσει με το γεγονός πως ένας απόφοιτος νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών αγνοεί πως υπάρχουν και τα περισσότερα τσιγγανάκια γεννιούνται από Έλληνες πολίτες. Εκτός κι αν στην ατζέντα της ολοένα και πιο ακροδεξιάς ΝΔ υπάρχει κάποια κρυφή πρόβλεψη για στέρηση ιθαγένειας σε “φυλετικά ακάθαρτους” συμπολίτες μας. Προς το παρόν όμως, η παχυλή άγνοια, που συχνά πάει ταίρι με τέτοιες φυλετικές προκαταλήψεις, αποτελεί μάλλον την πειστικότερη εξήγηση.

Το “καλύτερο” είναι φυσικά πως θεωρητικά η εν λόγω ανάρτηση θα ήταν ακόμα και ποινικά κολάσιμη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε καταργήσει τη σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί την άρνηση αγαθών και υπηρεσιών στη βάση φυλετικών και άλλων συναφών διακρίσεων. Επιπλέον, το κυβερνών κόμμα, στην πρόσφατη συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση, δεν πρότεινε καμία αλλαγή στο άρθρο που προβλέπει πως “η οικογένεια λογίζεται θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του έθνους”. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν, δεν μπορεί οι Έλληνες πολίτες να εξαιρεθούν από το επίδομα λόγω της εθνοτικής τους ταυτότητας, μπορούν όμως κάλλιστα να εξαιρεθούν μετανάστες και εν γένει ξένοι πολίτες που συνεισφέρουν οικονομικά στη χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει πιστή στο πλάνο της να γίνει η “σοβαρή Χρυσή Αυγή” που έχει ανάγκη η άρχουσα τάξη του τόπου, η φαιδρότητα των στελεχών της εξακολουθεί όμως να συναγωνίζεται τη φαιότητα των σχεδιασμών τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: