Όταν ο Πρετεντέρης κυνηγούσε Βιετκόνγκ

Ο Γιάννης Πρετεντέρης βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό και θυμάται “Κινέζους” και “Βιετκόνγκ”.

Συνεχίζεται η παράδοση των πλούσιων και διάσημων που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό, να έχουν έγκαιρη διάγνωση και να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις – σε αντίθεση με την πλέμπα, που δεν της είναι απαραίτητα τα τεστ, μέχρι τουλάχιστον να νοσηλευτεί με βαρύτερα συμπτώματα στο νοσοκομείο.

Ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης έκανε γνωστό μέσω τουίτερ ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, γράφοντας τα εξής: “Πληροφορούμαι τώρα (σ.σ όπως λέμε με ειδοποιούν από το κοντρόλ) Ηθικό ακμαιότατο. Πειθαρχία. Υπομονή. Απομονωση. Ευτυχως εχω πολλά βιβλία για διάβασμα. Θα περάσει κι αυτό. Δεν ξέρω τι νομίζει ο Κινεζος αλλα εμείς φάγαμε τα νιάτα μας στους Βιετκόνγκ!”.

https://twitter.com/jpretenteris/status/1242007971258925056

Προφανώς πρόκειται για σοβαρό ζήτημα, φροντίζει πάντως κι ο ίδιος να το διακωμωδεί, προσθέτοντας μια “χαριτωμένη” νότα περί Βιετκόνγκ. Ελπίζουμε να μη θεωρεί τέτοιους τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας για τον εαυτό του το ρόλο ενός δημοσιογραφικού Ράμπο, χωρίς κορδέλα, που εξουδετερώνει τις 50 αποχρώσεις του ερυθρού στην πολιτική – ακόμα κι αυτές που ξέβαψαν ανεπανόρθωτα. Οφείλουμε να το υπενθυμίσουμε ότι α) το στιλ δημοσιογραφίας που ο ίδιος υπηρετεί τόσα χρόνια κατέστη αποκρουστικό σε μεγάλη μερίδα κόσμου κι έγινε ένα από τα μεγαλύτερα όπλα στην εκλογική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και β) οι Βιετκόνγκ τελικά απέκρουσαν τον ιμπεριαλιστή εισβολέα και νίκησαν. Εκτός κι αν το τουί έχει το νόημα ότι ο ίδιος θεωρεί εαυτόν σκληραγωγημένο σαν παλιό Βιετκόνγκ, οπότε η επιστήμη, της λοιμωξιολογίας συμπεριλαμβανομένης, σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι ο Πρετεντέρης εμφανίζεται λίγο – πολύ σε γραμμή Τραμπ, μιλώντας για “Κινέζους”, την ώρα που φυσικά Κίνα κι ως ένα βαθμό άλλες χώρες της Ασίας είναι σε τροχιά επαναφοράς στη φυσιολογική καθημερινότητα, ενώ το “κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι” παίρνει σπασμωδικά μέτρα στη λογική του “βλέποντας και κάνοντας”.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς του ευχόμαστε γρήγορα περαστικά και να είναι δυνατός, αφενός γιατί το ίδιο επιθυμούμε ανεξαιρέτως για όλους τους ανθρώπους, αφετέρου γιατί έτσι ακμαίους θέλουμε τους αντιπάλους μας, για να τους νικήσουμε – πολιτικά φυσικά και μόνο μιλώντας εννοείται – εμείς, κι όχι ο ιός. Για να παραφράσουμε και τον Άδωνι “δε θέλουμε να μας κλέψει τη δόξα ο κορονοϊός”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: