Όταν ο Χρυσοχοΐδης αδειάζει ΓΑΔΑ και Ελληνικά Hoaxes – Φυσικά και μεταφέρονται μονάδες της ΕΛ.ΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα

Λίγες μέρες αφότου η γνωστή ιστοσελίδα μετέφερε ως θέσφατο τη διάψευση της ΕΛΑΣ για μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων στη Β. Ελλάδα, ο υπουργός Προ.Πο ομολόγησε πως αυτές ήδη έχουν ενισχυθεί με επιπλέον άνδρες.

Καμιά φορά, το να γίνεσαι βασιλικότερος του βασιλέως γυρίζει μπούμερανγκ, ειδικότερα όταν μπερδεύεις το fact checking με το spin doctoring. O λόγος για τα Ελληνικά Hoaxes, που πρόθυμα έσπευσαν να αναπαραγάγουν τον ισχυρισμό της ΕΛΑΣ ότι δεν επίκειται καμία μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων στη βόρεια Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν από ρεπορτάζ του Μέγκα, στο οποίο μεταδόθηκε πως θα γινόταν μεταφορά ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στη Βόρεια Ελλάδα, για την εντατικοποίηση των ελέγχων της κυκλοφορίας των πολιτών, ακόμα και από σπίτι σε σπίτι.

Την επομένη, η γνωστή ιστοσελίδα έσπευσε να διαψεύσει την είδηση, με αποκλειστική πηγή τη ΓΑΔΑ, συγκεκριμένα το γραφείο ενημέρωσης δημοσιογράφων της αστυνομικής διεύθυνσης, με την οποία ήρθαν σε επικοινωνία. Η λακωνική απάντηση μεταφέρθηκε αυτούσια στο δημοσίευμα ως εξής “Δεν ισχύ. Η πληροφορία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”. Αυτό ήταν προφανώς αρκετό για το συντάκτη και τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας ώστε να καταλήξουν με συνοπτικές διαδικασίες πως “σύμφωνα με τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η είδηση περί ισχυρής μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων προς τη βόρεια Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά συνέπεια οι υπό εξέταση ισχυρισμοί καταρρίπτονται”. Τι χρείαν άλλων αποδείξεων έχομεν εξάλλου, αφού διέψευσε η ΓΑΔΑ στο τηλέφωνο; Μήπως έχει δώσει ποτέ δικαιώματα η ΕΛ.ΑΣ για την αξιοπιστία της; Αυτό θα πει διασταύρωση είδησης και έγκυρη ενημέρωση για όσους αναρωτιούνται.

Κι ενώ ο φετφάς είχε ήδη δοθεί από τα hoaxes, ήρθε λίγες μέρες μετά ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να διαψεύσει τη διάψευση, στη διάρκεια συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Μετά την αμοιβαία ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, ο υπουργός Προ.Πο απάντησε σε ερώτηση για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης:

“Δεν υπάρχει κανένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά στοχοποιημένοι έλεγχοι κυρίως σε σημεία συνάθροισης, όπου και δημιουργείται το πρόβλημα της όσμωσης των ανθρώπων και εκεί θα αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τους ελέγχους, για να κόψουμε το δρόμο στον ιό πιο γρήγορα[…]Οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη ενισχύθηκαν ήδη με επιπλέον αστυνομικούς (υπογράμμιση δική μας). Αυτό που μένει, με όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται με μεγάλη αυστηρότητα, είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο σύστημα υγείας να ανασάνει και να βάλουμε σε έλεγχο την όλη κατάσταση”. Από πού να προέκυψαν άραγε αυτοί οι “επιπλέον αστυνομικοί”; Το πώς μπορεί να υπήρξε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη με επιπλέον αστυνομικούς, χωρίς αυτοί να μετακινηθούν από πουθενά είναι ένα ερώτημα που ίσως καλύτερο θα ήταν να έχουν λύσει oι αυτόκλητοι εκπρόσωποι τύπου της ΓΑΔΑ απευθείας με το αρμόδιο υπουργείο, εκτός κι αν πιστέψουμε ότι στο δεύτερο δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: