Όταν η σοβαρή Χρυσή Αυγή πηδάει μάντρες – Δεν έχει την ίδια βαρύτητα η ψήφος μεσαίας τάξης και Ρομά λέει ο Κούγιας

Μπορεί η ΧΑ να βρίσκεται μεταξύ κοινοβουλευτικής φθοράς κι αφθαρσίας, οι απόψεις της όμως είναι εδώ

Η αλήθεια είναι πως ο βίος και η πολιτεία του Αλέξη Κούγια κατά δήλωσή του “μοντελοπνίχτη” δε μας προδιέθετε για προοδευτικές απόψεις από πλευράς του. Ο ίδιος ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τον (κακό) εαυτό του, με το ρατσιστικό του παραλήρημα στο προεκλογικό πάνελ του Αντέννα.

Δίνοντας ρεσιτάλ αριστείας, ο γνωστός δικηγόρος, υποστήριξε ότι  η ψήφος των “λαθρομεταναστών” (που φυσικά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα, αλλά άμα είσαι πετυχημένος ποινικολόγος ίσως ξεχνάς μετά χρόνια άλλες πτυχές του δικαίου). των Ρομά, των φυλακισμένων και των ατόμων με ιδιαιτερότητες δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τις “υγιείς δυνάμεις”, δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπή “ελίτ”.

Ακολούθησε έντονος καβγάς με τον παρουσιαστή Νίκο Χατζηνικολάου, που χαρακτήρισε “φασιστικές” τις απόψεις του Κούγια, δηλώνοντας πως από τα μέρη που κατάγεται και μεγάλωσε έμαθε να εκτιμά όλους τους ανθρώπους το ίδιο, και το δικηγόρο να τον χαρακτηρίζει “γιο υπουργού”. Εντέλει η ρηξικέλευθη παρέμβαση διακόπηκε και ο άλτης μαντρών, που δήλωσε Αιγαλεώτης, ενώ τόσα χρόνια περηφανευόταν για την ηρωική πετροπουλιώτικη καταγωγή του, αλλάζοντας λαϊκή συνοικία, σιώπησε οργισμένος για τη διακοπή του ρεσιτάλ.

Μπορεί η ΧΑ να βρίσκεται μεταξύ κοινοβουλευτικής φθοράς κι αφθαρσίας, οι απόψεις της όμως είναι εδώ και προπαγανδίζονται πλέον δίχως φιοριτούρες κι από (ημι)σοβαρούς αστούς. Κι αυτό δεν επιτρέπει καμία επανάπαυση, αν τελικά επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αποκλεισμού των ναζί από την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: