“Όπου υπάρχει αγώνας ενάντια στο αίμα και το μίσος στον αέρα, ψάξε με μάνα, θα είμαι εκεί” – Συγκλονιστικό βίντεο τoυ ΚΚΕ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (VIDEO)

“Όπου υπάρχει κάποιος που αγωνίζεται για ένα μέρος να σταθεί για μια τίμια δουλειά, για ένα χέρι βοηθείας όπου κάποιος αγωνίζεται για την ελευθερία του κοίτα τον στα μάτια μάνα και θα δεις εμένα”.

Ένα λιτό, αλλά πολύ δυνατό βίντεο έφτιαξε το ΚΚΕ, αποτυπώνοντας το κλίμα των ημερών, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που συνταράσσουν τις ΗΠΑ, αλλά και πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Το βίντεο ξεκινά με μια καταγραφή αδιαμφισβήτητων στοιχείων, που καταδεικνύουν ότι πραγματικά ο καπιταλισμός είναι αυτός που δεν σ’αφήνει να ανασάνεις, όπως ο αριθμός των νεκρών από αστυνομική βία τα τελευταία χρόνια, η ενίσχυση των δισεκατομμυριούχων στο διάστημα της πανδημίας, όπου έχασαν τη ζωή τους ως τώρα 108.000 Αμερικανοί, ο πλούτος που συγκεντρώνει στα χέρια του το 1% σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό στη χώρα. Ακολουθούν σκηνές από τη στυγνή δολοφονία του Φλόιντ και στη συνέχεια από τις τεράστιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, στιγμιότυπα αστυνομικής βίας, αλλά και από την πρόσφατη κινητοποίηση της ΚΝΕ στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Όλα αυτά υπό τους ήχους του υποβλητικού τραγουδιού του Μπρους Σπρίνγκστιν, “Τhe Ghost of Tom Joad”, εμπνευσμένο από τον πρωταγωνιστή του διάσημου μυθιστορήματος του Τζον Στάινμπεκ “Τα σταφύλια της οργής” αλλά και τη μπαλάντα “Tom Joad” του Γούντι Γκάθρι. Oι στίχοι περνούν από την οθόνη μεταφρασμένοι στα ελληνικά, δένοντας απόλυτα με το συνολικό αγωνιστικό μήνυμα του βίντεο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: