Όπως και να ’ναι τούτη η γη το Πολυτεχνείο ζει (φωτογραφίες)

Με μαζική συμμετοχή και αγωνιστικό παλμό, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας, χιλιάδες λαού διαδηλώνουν με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα να δίνουν τον τόνο στην μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Με μαζική συμμετοχή και αγωνιστικό παλμό μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας  χιλιάδες λαού διαδηλώνουν με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα να δίνουν τον τόνο.

Ενδεικτικό της πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας είναι το γεγονός ότι γύρω από το χώρο του Πολυτεχνείου η αστυνομία έκανε έλεγχο στις τσάντες και στα σακίδια των περαστικών, ενώ ελικόπτερο  πετάει διαρκώς πάνω από τους διαδηλωτές από την αρχή της κινητοποίησης. Να σημειωθεί επίσης η στιγμιαία προκλητική εμφάνιση διμοιρίας των ΜΑΤ στο πλάι της σταματημένης πορείας, χωρίς κανέναν λόγο, στο ύψος της Πανεπιστημίου.

Δες και αυτό:
Συριζαίοι και ΜΑΤ χέρι-χέρι στην πορεία στην αμερικανική πρεσβεία (βίντεο + φωτογραφίες)

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα των διαδηλωτών δίνουν τον τόνο σε μια περίοδο όπου αναβαθμίζονται οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή, με την κυβέρνηση να υπογράφει επικίνδυνες συμφωνίες με τις ΗΠΑ, μετά απ’ όσα συμφωνήθηκαν στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου είναι ταυτόχρονα μια πεισμωμένη απάντηση στα αλλεπάλληλα κρούσματα που προσπάθησαν να επισκιάσουν τις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης του Νοέμβρη του ΄73, είτε μιλάμε για την «κατάληψη» του Πολυτεχνείου, είτε για την θεαματική τηλεοπτικού τύπου έφοδο στο ΥΠΕΘΑ…

Το μήνυμα που στάλθηκε απόψε είναι πως όσο κι αν προσπαθούν οι διάφοροι μηχανισμοί δεν καταφέρνουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και τη θέληση του λαού να διαδηλώσει μαζικά. Αυτή την ώρα η διαδήλωση προσεγγίζει την αμερικάνικη πρεσβεία.

Όπως και να ’ναι τούτη η γη το Πολυτεχνείο ζει (φωτογραφίες)

Όπως και να ’ναι τούτη η γη το Πολυτεχνείο ζει (φωτογραφίες)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: