Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα αφεντικά – “Οδό Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων” αποφάσισαν δήμαρχοι στη Λευκωσία

Το σεμνό αυτό αίτημα προήλθε από τον ίδιο τον ΟΕΒ, προφανώς με το σκεπτικό ότι στο δρόμο αυτό στεγάζεται το μέγαρο της ομοσπονδίας.

Ήταν πριν λίγα χρόνια, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης πρότεινε μεταξύ αστείου και σοβαρού, να υπάρξει “οδός Παπασταύρου”, αναφερόμενος στο φερώνυμο συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Εκείνο που ο σημερινός υπουργός ανάπτυξης δεν είχε τολμήσει να εκφράσει δημόσια ως τώρα, ήταν να υπάρξουν και μετονομασίες οδών ή πλατειών προς τιμήν του ΣΕΒ. Από αυτή την άποψη, πιθανότατα θα πρασίνιζε από τη ζήλια του στο άκουσμα της είδησης πως οι δήμοι Λευκωσίας και Στροβόλου στην Κύπρου, με απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων, μετονομάζουν την οδό Γλαύκου σε “Οδό Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων”.

Μάλιστα, το σεμνό αυτό αίτημα προήλθε από τον ίδιο τον ΟΕΒ, προφανώς με το σκεπτικό ότι στο δρόμο αυτό στεγάζεται το μέγαρο της ομοσπονδίας. Ως εκ τούτου, στην ανακοίνωσή του, τα αφεντικά της Κύπρου δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τη “βαθιά συγκίνηση”, την “περηφάνια” και τις “ολόθερμες ευχαριστίες” τους για την απόφαση, γιατί δεν είναι και τίποτε αχάριστοι.

Κάθε φιλελεύθερος σε Ελλάδα και Κύπρο δεν μπορεί να συμμερίζεται αυτά τα συναισθήματα αγαλίασης, χειροκροτώντας τους τοπικούς άρχοντες της πρωτεύουσας της Μεγαλονήσου για το ξεπέρασμα ιδεολογικών αγκυλώσεων και την απόδοση της δέουσας τιμής στους στυλοβάτες της καπιταλιστικής οικονομίας που μοιράζει ψωμάκι στον κοσμάκη. Μετά από αυτό, και προκειμένου να αποτιναχθεί και το τελευταίο ίχνος ελληνικής σοβιετίας, ο Άδωνις αναμένεται να κάνει τη ρελάνς, προτείνοντας μια αντίστοιχη μετονομασία της πλατείας Συντάγματος, με παράλληλη ανέγερση μνημείου του αγνώστου κεφαλαιοκράτη αν όχι και αγάλματος κάποιου “εθνικού ευεργέτη”, κατά προτίμηση δίπλα στον ανδριάντα του Τρούμαν, γιατί μια λεωφόρος Συγγρού δε φέρνει την άνοιξη.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: