Όλα τα δάχτυλα ίσα δεν είναι

Ο Μητσοτάκης λέει ουσιαστικά πως ο κομμουνισμός είναι αντίθετος στην ανθρώπινη φύση. Αλλά ο νόμος της ζούγκλας και του ισχυρού, ο κοινωνικός Καιάδας κι ο Δαρβινισμός δεν είναι γνωρίσματα της ανθρώπινης φύσης, αλλά των καταπιεστών που εχθρεύονται την προοπτική της χειραφέτησής της.

Χαιρέτησε μια πλαστική κούκλα, ευχήθηκε καλή ευρωπαϊκή πορεία στον ΠΑΟΚ που έχει αποκλειστεί, αλλά είχε και καλύτερο.

Μια κοινωνία χωρίς ανισότητες είναι ενάντια στη φύση του ανθρώπου.

Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, δείχνοντας τη νεοφιλελεύθερη απέχθειά του, ακόμα και για στοιχειώδεις αστικές έννοιες, από το τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης, που διακήρυττε “ελευθερία-ισότητα-αδελφότητα”.

Από πότε γίναμε το ίδιο, αφεντικά και δούλοι; Από πότε είναι στο ίδιο τσουβάλι η τάξη των “αρίστων” με την απλή πλέμπα; Από πότε σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι και να ανατρέψουν τη θεία τάξη;
Είναι άλλωστε γνωστό πως “όλα τα δάχτυλα ίσα δεν είναι“. Κι όσοι το αντίθετο θέλουν να γίνει είναι απάτριδες, άθρησκοι και κτήνη.

Ο Μητσοτάκης ουσιαστικά μας λέει πως ο κομμουνισμός είναι αντίθετος στην ανθρώπινη φύση. Μόνο που ο κοινωνικός Καιάδας που πρεσβεύει, ο Δαρβινισμός και ο νόμος του ισχυρού είναι ζωικό κατάλοιπο της ζούγκλας, που βρίσκει εφαρμογή στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα της εργασιακής ζούγκλας. Δεν είναι καρπός της ανθρώπινης φύσης, γενικά κι αόριστα, αλλά της κυριαρχίας των εχθρών της ανθρωπότητας και της προοπτικής της απελευθέρωσής της.

Όσο για τους ανθρώπους, είναι διαφορετικοί, αλλά ίσοι. Και ξέρουν καλά, παρά την ταξική καταπίεση και τους φραγμούς που είναι η ρίζα της ανισότητας, να αναγνωρίζουν την ισότητα μες στη διαφορά. Μακριά από λογικές προνομιούχων φυλών και τάξεων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: