Οι σελέμπριτις και η ΠτΔ αποσύρονται από το Συνέδριο Γονιμότητας, η σπορά μένει

“Το ότι απέσυραν τη συμμετοχή τους κάποιοι συμμετέχοντες και η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν αποτελεί θετική εξέλιξη. Η εξ αρχής συμμετοχή τους ήταν το πρόβλημα.”

Μερικές φορές, η αλλαγή στάσης σε μερικά κομβικά ζητήματα δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει πρώτα να μπει η σπορά, να αρχίζει το ακραίο θέμα να συζητιέται στην κοινωνία, να αρχίσει να φαίνεται λίγο λογικό, όχι τόσο επικίνδυνο, να αρχίσει να αποκτά φωνές που θα το υπερασπιστούν. Αν πριν κάποια χρόνια έλεγες ότι θα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα σε πίστευε κανείς. Χρειάστηκε όμως να λειτουργήσουν κάποιοι ως λαγοί, να μιλήσουν για αυτό σε ανύποπτο χρόνο, να ζυμώνεται στην κοινή γνώμη ώστε όταν έρθει να έχει υπάρξει μια σχετική προετοιμασία.

Το ίδιο συμβαίνει και αυτή την περίοδο με τα ζητήματα που αφορούν στην ισότητα των φύλων, δηλαδή στη θέση της γυναίκας. Τα “δεν φταίει ο βιαστής, αυτή προκάλεσε”, τα “η γυναίκα πρέπει να είναι ξυρισμένη και χωρίς κυτταρίτιδα” κυρίως οι νόμοι για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια με την ταυτόχρονη καμπάνια υπέρ των πατεράδων και τις ευθείες ή έμμεσες απειλές στις φεμινίστριες, έχουν ήδη βάλει τα θεμέλια.

Το συνέδριο γονιμότητας είναι στην ίδια κατεύθυνση. Το ότι απέσυραν τη συμμετοχή τους κάποιοι συμμετέχοντες και η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν αποτελεί θετική εξέλιξη. Η εξ αρχής συμμετοχή τους ήταν το πρόβλημα αλλά φυσικά δε λύθηκε με την απόσυρση. Η σπορά πάλι μπήκε, το θέμα άνοιξε διάπλατα. Μια σκοταδιστική, αναχρονιστική κυβέρνηση που ανασύρει ιδέες και ρητορική προηγούμενων αιώνων σε κάθε τομέα, φυσικά νιώθει άνετα να χτυπήσει τώρα και τα δικαιώματα των γυναικών και έχει μια κάποια κοινωνική συμμαχία για να το πετύχει. Η ΠτΔ και οι διάφοροι σελέμπριτιζ απλά λειτουργούν σαν τροχειοδεικτική βολή. Η απόσυρση της συμμετοχής τους είναι απλά υποκρισία και, δεν ξέρω για εσάς, τους εχθρούς μου θέλω να τους βλέπω ξεκάθαρους και όχι ντυμένους σαν φίλους.

Από τον τοίχο του 2310net. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: