Οι κάτοικοι του Μαραθόκαμπου Σάμου καταγγέλλουν εκδικητική επίθεση στη γιατρό τους και στο δικαίωμά τους στην άμεση ιατρική φροντίδα

Οι Μαραθοκαμπίτες, όμως, έχοντας εμπειρία από τη λειτουργία του Π.Ι. Μαραθοκάμπου το τελευταίο διάστημα ως κέντρου εφημεριών και την άψογη και φιλότιμη προσφορά της μόνιμης γιατρού γενικής Ιατρικής κ. Αμυγδάλου, δε θα αφήσουν να παρθεί πίσω αυτή η κατάκτηση που έγινε μετά από πολύχρονο αγώνα των κατοίκων.

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθόκαμπου  Σάμου απευθύνει προς Υπουργείο Υγείας, 2η Υ.Π.Ε, Διοικούσα επιτροπή Κ.Υ Καρλοβάσου, Διοικητή και Δ.Σ Γ.Ν Σάμου, Βουλευτή Σάμου, Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν, Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, Σύλλογο Εργαζομένων Γ.Ν. Σάμου και Μ.Μ.Ε, το παρακάτω κάλεσμα – καταγγελία:

Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη άδικη και εκδικητική επίθεση που δέχεται όχι μόνο η γιατρός του Π.Ι. Μαραθοκάμπου, άλλα κυρίως ο κάθε Μαραθοκαμπίτης που θα χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα και θα βρεθεί τις αμέσως επόμενες μέρες μπροστά σε ένα τελείως αποδυναμωμένο ιατρείο, χωρίς τη μοναδική ιατρό με μόνιμη τοποθέτηση στο Π.Ι του χωριού μας.

Την επίθεση αυτή ξεκίνησε η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, που αποτελείται από τους: Γιώργο Κουτσοδόντη πρόεδρο, Τάσο Κοζώνη και το διευθυντή του Κ.Υ. Καρλοβάσου Γιώργο Υφαντή. Η επιτροπή αυτή κάνοντας αναφορές στο Υπουργείο Υγείας και στη 2η ΔΥΠΕ επιδίωκε να μείνει για άλλη μια φορά το χωριό μας χωρίς γιατρό. Άμεσα λοιπόν, ήρθε η ανταπόκριση από τη 2η ΔΥΠΕ που με αρχική της απόφαση  αναρτημένη στη Διαύγεια(21/12/17), αναγκάζει τη γιατρό να κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο Σάμου, παρά το ότι η τοποθέτησή της στο Π.Ι. Μαραθοκάμπου είναι μόνιμη. Στη συνέχεια και προς μεγάλη μας έκπληξη πριν την αυγή της νέας χρονιάς ανεβαίνει στη Διαύγεια(29/12/17) και δεύτερη απόφαση της 2η ΔΥΠΕ που ορίζει την οριστική απομάκρυνση της γιατρού από το Π.Ι. και την μετακίνησή της στο Νοσοκομείο.

Με τις αποφάσεις της αυτές η 2η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο από τη μια υλοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για περικοπές παροχών και χρηματοδοτήσεων στο χώρο της υγείας και απ’ την άλλη ικανοποιούν επιθυμίες επιφανών στελεχών τους που ήθελαν την απομάκρυνση της γιατρού από το χωριό.

Αντί να κάνουν μόνιμες προσλήψεις στο Κ.Υ. Καρλοβάσου και στο Νοσοκομείο Σάμου από τους χιλιάδες άνεργους επιστήμονες γιατρούς που τους αναγκάζουν να γίνουν οικονομικοί μετανάστες και να λύσουν το πρόβλημα της στελέχωσης των χώρων παροχής υγείας, αποδυναμώνουν τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία με όλους τους κινδύνους για την υγεία του λαού που έχει αυτή η πολιτική. Με αυτές τις αποφάσεις το Π.Ι. Μαραθοκάμπου θα μένει επί της ουσίας κλειστό ποιος ξέρει για πόσο διάστημα.

Οι Μαραθοκαμπίτες, όμως, έχοντας εμπειρία από τη λειτουργία του Π.Ι. Μαραθοκάμπου το τελευταίο διάστημα ως κέντρου εφημεριών και την άψογη και φιλότιμη προσφορά της μόνιμης γιατρού γενικής Ιατρικής κ. Αμυγδάλου, δε θα αφήσουν να παρθεί πίσω αυτή η κατάκτηση που έγινε μετά από πολύχρονο αγώνα των κατοίκων.

Για τις χιλιάδες των κατοίκων της περιοχής, που είναι η πιο απομακρυσμένη από το Γ.Ν. Σάμου, και των ξένων επισκεπτών του καλοκαιριού απαιτείται:

 

  • Να παραμείνει η μόνιμη ιατρός στο Π.Ι. ώστε αυτό  να λειτουργεί ως κέντρο εφημεριών όπως μέχρι σήμερα.
  • Η πλήρης στελέχωση του Π.Ι. με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
  • Άμεση στελέχωση του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό  προσωπικό.
  • Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
  • Η υγεία και η πρόνοια να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλο το λαό.

 

Δηλώνουμε ότι δε θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά

Καλούμε το λαό της περιοχής να καταδικάσει την προσπάθεια αποδυνάμωσης του Π.Ι. Μαραθοκάμπου και να απαιτήσει την επαναφορά των σχέσεων εργασίας της γιατρού όπως ήταν μέχρι σήμερα κάνοντας εφημερίες στο Μαραθόκαμπο.

Το υπουργείο, η 2η ΔΥΠΕ και η Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. Καρλοβάσου θα έχουν όλη την ευθύνη για ό,τι συμβεί από δω και πέρα στους κατοίκους της περιοχής μας αφού αφήνουν χωρίς γιατρό ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Σάμο.

Καλούμε τους φορείς και τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να αγωνιστούν όχι μόνο για τα ζητήματα του Π.Ι. Μαρ/που αλλά και γενικότερα για τα ζητήματα της υγείας της περιοχής μας,  για τη στελέχωση του Κ.Υ. Καρλοβάσου και του Γ.Ν. Σάμου με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση για την παραπέρα οργάνωση κινητοποιήσεων τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 6μ.μ. στο ΚΕΠ Μαραθοκάμπου.

3/1/18

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: