Οι φοιτητές κράτησαν τα ΜΑΤ έξω από το ΑΠΘ! – Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Τα ΜΑΤ σχεδίαζαν μία ακόμα εισβολή στο ΑΠΘ, βρήκαν όμως μπροστά τους τους φοιτητικούς συλλόγους και αναγκάστηκαν σε υποχώρηση.

Δε θα επιτρέψουμε στις αστυνομικές δυνάμεις να στρατοπεδεύσουν μες στο ΑΠΘ.

Αυτό το μήνυμα πέρασαν στην πράξη οι φοιτητές, μετά το μαζικό τους συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης, ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Μπορεί η κυβέρνηση να αναγκάστηκε να κάνει έναν μικρό ελιγμό, μεταθέτοντας χρονικά της εγκατάσταση της αστυνομάις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. έψαχνε αφορμή να μπουκάρει ξανά στο χώρο του ΑΠΘ, κάνοντας μια μικρή επίδειξη δύναμης. Υπολόγισε όμως χωρίς τους φοιτητικούς συλλόγους, που περιφρούρησαν τις σχολές τους και κράτησαν αποφασιστικά έξω τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, που ήταν στημένες στην Εγνατία, αλλά αναγκάστηκαν σε υποχώρηση.

Λίγο νωρίτερα, πάνω στον υπερβάλλοντα ζήλο τους, οι Πραιτωριανοί της κυβέρνησης επιτέθηκαν στους φοιτητές με χημικά και κατάφεραν να βάλουν φωτιά στα γρασίδια μπροστά από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ!

Στο τέλος έμειναν όμως με την όρεξη, ενώ οι φοιτητές συνέχισαν τις μαζικές τους διαδικασίες με το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων.

Αντίστοιχο ζήλο έδειξαν και οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα, εξαπολύοντας επίθεση με χημικά ενάντια σε μπλοκ φοιτητών, που κατευθύνονταν προς την ΑΣΟΕΕ, θέλοντας προφανώς να… “περιφρουρήσουν” τα Πανεπιστήμια από τους φοιτητές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: