Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβασε προσφυγόπουλα με το έτσι θέλω από το λεωφορείο

Τρεις ανήλικοι πρόσφυγες εξαναγκάστηκαν να κατέβουν από λεωφορείο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, επειδή δεν πέρασαν το “face control” του οδηγού.

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, σύμφωνα με την οποία την περασμένη Τρίτη, οδηγός της γραμμής 56 του ΟΑΣΘ “Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Ωραιόκαστρο” κατέβασε χωρίς απολύτως κανέναν λόγο τρια ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο. Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν με σκοπό να πάνε σε προπόνηση kung fu, όταν ο οδηγός, αφού κοίταξε καχύποπτα και επί ώρα τους τρεις νεαρούς επιβάτες τους ζήτησε να φύγουν, λέγοντας επί λέξει “Κατεβείτε και πάρτε το επόμενο”.

Μάλιστα ο οδηγός δε ζήτησε καν το εισιτήριο των προσφυγόπουλων, που διαθέτουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών με τις οποίες τους προμηθεύει η οργάνωση. Τα παιδιά ντροπιασμένα και φοβισμένα κατέβηκαν από το λεωφορείο χωρίς να ζητήσουν το λόγο, χάνοντας την προπόνησή τους και γυρνώντας στη δομή φιλοξενίας με σκυμμένο το κεφάλι. Είναι φανερό πως ο μόνος που θα έπρεπε να ντρέπεται είναι ο εν λόγω ρατσιστής οδηγός, αλλά και όποιος τυχόν ήταν παρών στο περιστατικό όταν συνέβη, αν και είναι άγνωστο το κατά πόσον υπήρχαν μάρτυρες. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, που είναι ως γνωστόν ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Τηλεπικοινωνιών Νίκου Παππά, δεσμεύτηκε ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό βάσει προβλεπόμενων διαδικασιών, προσθέτοντας πως«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε νέο πολιτισμό στους οδηγούς και τους ελεγκτές και μαζί με το επιβατικό κοινό να καλλιεργήσουμε την κοινωνική συνευθύνη» . Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που παρατηρούνται ρατσιστικά κρούσματα στον ΟΑΣΘ, καθώς πριν λίγα χρόνια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 1000 ευρώ οδηγός του οργανισμού που είχε αποβιβάσει με το ζόρι μετανάστες από την Αφρική δήθεν ως “λαθρεπιβάτες”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: