Όχι στην καταπάτηση του ασύλου! Όχι στην τρομοκρατία και την καταστολή! – Δελτίο τύπου Φοιτητικών Συλλόγων ενόψει της πορείας του Πολυτεχνείου

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τη νεολαία και το λαό να συμμετάσχουν στον τριήμερο αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου για να ακουστούν δυνατά τα συνθήματα των φοιτητών για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα πιο επίκαιρα από ποτέ συνθήματα: ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, πάλη για ειρήνη και φιλία των λαών, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες!

Συντονισμός Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, έγινε χθες στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, όπου κατέληξε το μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο, το οποίο είχε ξεκινήσει το μεσημέρι από τα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταδίκη της παραβίασής του στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν στη συνέχεια οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, καταγγέλλουν την παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις καταστολής κατά φοιτητών που αντέδρασαν στην απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου για lock – out της σχολής και την εγκληματική επιχείρηση της Αστυνομίας, που επιτέθηκε στους φοιτητές μέσα στη σχολή με χημικά και ξύλο και είχε ως αποτέλεσμα συλλήψεις και τραυματισμούς. Όπως τονίζουν, «η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια των μέτρων καταστολής, της τρομοκρατίας απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό και τους φοιτητές από την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Στο δελτίο Τύπου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν αναλυτικά:

«Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, με συμμετοχή δεκάδων Φοιτητικών Συλλόγων από όλη την Αθήνα. Η πορεία κατέληξε στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου πραγματοποιήθηκε από κοινού συντονιστική διαδικασία Φοιτητικών Συλλόγων, Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων. Η συμμετοχή στη διαδικασία όλων των Φοιτητικών Συλλόγων με τις αγωνιστικές τους αποφάσεις δείχνει αισιόδοξα το δρόμο αντιπαράθεσης με τις πολιτικές που διαλύουν περαιτέρω τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Καταγγέλλουμε την παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις καταστολής κατά φοιτητών, που μετά από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων τη Δευτέρα αντέδρασαν στην απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου για lock-out της σχολής (απόφαση που δεν προέκυπτε από πουθενά) και τις απειλές σε βάρος φοιτητών. Η εγκληματική επιχείρηση της Αστυνομίας, που επιτέθηκε στους φοιτητές μέσα στη σχολή με χημικά και ξύλο, είχε αποτέλεσμα συλλήψεις και τραυματισμούς. Σα να μην έφταναν αυτά, προχώρησαν σε χουντικής εμπνεύσεως σύλληψη αγωνιστή έξω από το σπίτι του με χαλκευμένες κατηγορίες. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια των μέτρων καταστολής, της τρομοκρατίας απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό και τους φοιτητές από την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν ξεσπάσει αρκετά μαζικοί και ελπιδοφόροι αγώνες απέναντι στις εξαγγελίες της ΝΔ για την Παιδεία και τα Εργασιακά. Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους Συλλόγους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια στις διαγραφές, την κατάργηση του ασύλου, τη ραγδαία υποχρηματοδότηση, το χτύπημα στη μέριμνα, τις αξιολογήσεις πάνω στη βάση των αναγκών της αγοράς, τα Συμβούλια Ιδρύματος, τις ΣΔΙΤ. Η εφαρμοζόμενη πολιτική σε Παιδεία – εργασία αποτελεί αιτία πολέμου για τη νεολαία και τους εργαζομένους. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, ως βασικού εφαρμοστή των παραπάνω πολιτικών στα πλαίσια των επιταγών ΕΕ – ΟΟΣΑ και στην προσπάθεια που κάνει τώρα να καπηλευτεί και να δυσφημίσει τους αγώνες μας.

• Απαιτούμε άμεση απόσυρση των άδικων, ανυπόστατων κατηγοριών των συναδέλφων φοιτητών.
  • Όχι στην καταπάτηση του ασύλου! Όχι στην τρομοκρατία και την καταστολή!
  • Καλούμε στην κλιμάκωση και μαζικοποίηση του φοιτητικού κινήματος ενόψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία.

Όλοι/όλες στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική πορεία την Κυριακή στις 17/11!».

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο