Ο Βασίλης Δημάκης δικαιώθηκε! – Αποφασίστηκε η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό…

Ο πολυήμερος αγώνας του και το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης έφεραν αποτέλεσμα!

Ο Βασίλης Δημάκης απέδειξε πως ο αγώνας και η διεκδίκηση φέρνουν αποτέλεσμα. Μετά από τον αγώνα που έδινε τις τελευταίες ημέρες, αλλά και το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε με δηλώσεις καλλιτεχνών, διανοούμενων κ.ά. καθώς και ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, σήμερα επιτεύχθηκε η πολυπόθητη έγκριση του αιτήματός του, δηλαδή η μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού -από τις οποίες είχε απομακρυνθεί αναίτια και εκδικητικά- για να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του.

Όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός του Θανάσης Καμπαγιάννης, το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών αποφάσισε μετά από ένα δραματικό εξάωρο τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως είχε αιτηθεί και ο ίδιος. Έτσι τώρα ο Βασίλης Δημάκης ετοιμάζει τη δήλωση λήξης της απεργίας πείνας και δίψας στην οποία είχε προχωρήσει.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από τη σελίδα αλληλεγγύης και στήριξής του στο Facebook.

Κατόπιν επικοινωνίας του συνηγόρου του Βασίλη, Θανάση Καμπαγιάννη, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πληροφορηθήκαμε ότι κοινοποιήθηκε έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: