Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος τα …έψαλε στο υπουργείο Εργασίας

Ο ΠΜΣ απαιτεί την εξασφάλιση του κλάδου, καθώς όπως επισημαίνει «τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθιστούν αδύνατη την εργασία του μουσικού -για μια ακόμη φορά- καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση».

Μέτρα επιβίωσης των εργαζομένων απαίτησε με τη διαμαρτυρία του στο υπουργείο Εργασίας ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ). «Από ατομική ευθύνη χορτάσαμε. Τώρα μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων» έγραφε το πανό στέλνοντας το μήνυμα της κινητοποίησης.

Παράλληλα οι μουσικοί έψαλαν τα αγωνιστικά κάλαντα.

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά
Και οι μουσικοί χωρίς δουλειά
Και λεν πως είμαστε η αιτία
Για αυτή – για αυτή την πανδημία

Τέταρτο κύμα έρχεται
Κι όλους μας καταδέχεται
Τα μέτρα για την πανδημία
Είχανε τρομερή επιτυχία

Την μουσική την κλείνουνε
Κι άνεργους μας αφήνουνε
Κι ενώ ζητάμε προστασία
Λεν πως δεν- Λεν πως δεν υπάρχει μία

Αφού τον κόσμο γδέρνουνε
Και όλο φόρους παίρνουνε
Τώρα μέσα στην πανδημία
Διεκδικού- Διεκδικούμε προστασία

Σ’ όλους αποζημίωση
Ένσημα και ασφάλιση
Μέχρι να ‘ρθουμε στα σωστά μας
Και να ζου- Και να ζούμε απ’ τη δουλειά μας

Εμείς δεν ζητιανεύουμε
Το δίκιο μας γυρεύουμε
Και δε- και δεν υποχωρούμε
Ώσπου να – Ώσπου να δικαιωθούμε

Αντιπροσωπεία του ΠΜΣ συναντήθηκε με τη γγ του υπουργείου Άννα Στρατινάκη η οποία τους παρέπεμψε στα ημίμετρα της κυβέρνησης, τα οποία δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων. Για αυτόν το λόγο διοργανώνουν νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 31 Δεκέμβρη στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας και καλούν και τα υπόλοιπα Σωματεία του χώρου.

Ο ΠΜΣ απαιτεί την εξασφάλιση του κλάδου, καθώς όπως επισημαίνει «τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθιστούν αδύνατη την εργασία του μουσικού -για μια ακόμη φορά- καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση. Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αυξάνει τους νεκρούς στη χώρα μας και αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες άνεργους χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα».

Σημειώνει ότι «πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται ή αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. Ενώ οι γιορτές είναι παραδοσιακά περίοδος εντατικής εργασίας για τον κλάδο μας, σήμερα μένουμε χωρίς εισόδημα. Διακινδυνεύσαμε την υγεία μας δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό που συχνά δεν τηρούσαν τα μέτρα, δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με Covid, ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην “πέσει” η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε εντελώς η μουσική, είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση». Σε αυτό το πλαίσιο τη Δευτέρα 10 Γενάρη καλεί σε παγκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: