Ο νεοφιλελευθερισμός περνάει από το στομάχι – Διαφήμιση φακής με τη Θάτσερ ως “Σιδηρά Κυρία της Κουζίνας” από εταιρεία οσπρίων

Έτσι, όμορφα και γλυκά, η πρωθυπουργός που τσάκισε τη βρετανική εργατική τάξη παρουσιάζεται ως μια μαμαδίσια μορφή, συνδεδεμένη με την υγιεινή διατροφή και τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα. 

Αν δεν είχατε ακόμα βεβαιωθεί ότι η λιτότητα που έρχεται θα κάνει ακόμα και τα πρώτα χρόνια των μνημονίων να μοιάζουν με λούνα παρκ, έρχεται γνωστή εταιρεία στον χώρο των οσπρίων να μας προετοιμάσει ψυχολογικά, με διαφήμισή της, που φαινομενικά μόνο αναφέρεται στη Σαρακοστή και ειδικότερα την επερχόμενη νηστεία της Μ. Εβδομάδας, στην πραγματικότητα όμως είναι εικόνα του παρόντος και κυρίως του άμεσου μέλλοντος.

Η εταιρεία λοιπόν επέλεξε να φτιάξει για τα ΜΚΔ μια διαφήμιση στην οποία φιγουράρει ένα “ψηφιδωτό” της Μάργαρετ Θάτσερ, πάνω από σακουλάκια με ποικίλα είδη φακής, και το “ακαταμάχητο” λογοπαίγνιο “Φακή – Η Σιδηρά Κυρία της κουζίνας”. Έτσι, όμορφα και γλυκά, η πρωθυπουργός που τσάκισε τη βρετανική εργατική τάξη παρουσιάζεται ως μια μαμαδίσια μορφή, συνδεδεμένη με την υγιεινή διατροφή και τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα.

Όχι τίποτε, άλλο, αλλά στη χώρα μας, τον τίτλο της “Σιδηράς Κυρίας της κουζίνας” θα δικαιούνταν να διεκδικήσουν μόνο η Θεανώ Φωτίου με τα γεμιστά, άντε και για τους κολλημένους με το ’89, η Μαρίκα με τα ντολμαδάκια.

Με τη φόρα που έχουν πάρει κάποιοι βέβαια, ίσως να βγάλουν και φασόλια – ψηφιδωτό με το πρόσωπο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ως γνωστόν πέρασε την Κατοχή – κατά δήλωσή του – τρώγοντας τρεις φασολάδες ανάλατες τη μέρα.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: