Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο – Δωρεάν χυμό και καφέ ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για ΕΚΑΒ και εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Τσάι και συμπάθεια ή μάλλον χυμοί και χειροκρότημα, είναι η απάντηση του Υπουργείου Υγείας στα άμεσα αιτήματα των υγειονομικών για στήριξη των νοσοκομείων μπροστά στην πανδημία.

Ενώ μια σειρά χώρες, ακόμα και σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα, όπως η Βουλγαρία και η Σερβία προχωρούν σε αυξήσεις μισθών ή άλλες ενισχύσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, το δικό μας υπουργείο υγείας χτυπάει ταβάνι στα χουβαρνταλίκια, μοιράζοντας – εκτός από χειροκροτήματα – δωρεάν χυμό και καφέ κι αυτό με τη βοήθεια χορηγού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα δικαιούνται όλη μέρα δωρεάν χυμό και καφέ σε συνεργασία με την αλυσίδα “Everest”. Δε γνωρίζουμε ποιος ακριβώς θα είναι υπεύθυνος για την υγιεινή κατά τη διάρκεια της παρασκευής και της προμήθειας των ροφημάτων, αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι ένα θέμα που εύκολα λύνεται. Αυτό δεν αναιρεί ότι χρειάζεται πραγματικά μεγάλο θράσος ώστε το υπουργείο αντί να εξαγγέλλει μαζικές και μόνιμες προσλήψεις, κι όχι ολιγόμηνες ή διετείς το πολύ συμβάσεις, αντί να μεριμνά για την ασφάλεια των υγειονομικών που καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις σε υλικό προστασίας, με αποτέλεσμα να νοσούν μαζικά, κομπάζει για πορτοκαλάδες και καφέδες. Ακόμα και αυτό το προσβλητικό για τον τεράστιο αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων μέτρο γίνεται με λογική ΣΔΙΤ και “εταιρικής κοινωνικής ευθύνης”. Η κοροϊδία αυτή δε θα περάσει αναπάντητη από τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορονοϊού, που δε δέχονται να τους αντιμετωπίζουν με καθρεφτάκια και χάντρες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: