Ο Κυριάκος μας κάνει πλάκα – Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Πελετίδη “για να τηρηθούν τα μέτρα” στον Άγιο Ανδρέα!

Θα ήταν κυριολεκτικά για γέλια η απόπειρα του Μητσοτάκη να παραβιάσει ανοιχτές θύρες στην Πάτρα, αν δεν ήταν βαθιά εξοργιστική. 

Το ότι το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια το γνωρίζαμε, παρόλα αυτά δεν παύουμε να εκπλησσόμαστε από τους νέους κάθε φορά τρόπους που στελέχη της, και εν προκειμένω ο ηγέτης, σκαρφίζονται για να μας το αποδείξουν.

Ο λόγος για το τηλεφώνημα που φέρεται κατά τα τοπικά μέσα να έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη (επικοινωνία φέρεται να είχε και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη), προκειμένου να του τονίσει την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό ενόψει του εορτασμού του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, δεδομένης της επιδημιολογικής επιβάρυνσης που εμφανίζει η περιοχή.

Θα ήταν κυριολεκτικά για γέλια η απόπειρα του Μητσοτάκη να παραβιάσει ανοιχτές θύρες στην Πάτρα, αν δεν ήταν βαθιά εξοργιστική. Δεν ακούσαμε και δε γνωρίζουμε αν αντίστοιχα τηλεφωνήματα είχαν προηγηθεί στους τοπικούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, γνωρίζουμε όμως εκ του αποτελέσματος πως αφέθηκε χωρίς κανέναν έλεγχο ή μετέπειτα κυρώσεις  ή έστω λεκτική παρατήρηση στον οποιονδήποτε να μετατραπεί η διαβόητη πια λιτανεία στον ομώνυμο ναό κυριολεκτικά σε πάρτι θανάτου, που μετρά ήδη νεκρούς ιερωμένους και ιεράρχες και άγνωστα πόσα ακόμα ανώνυμα θύματα, που εκτέθηκαν άμεσα ή έμμεσα στον ιό λόγω της ανεξέλεγκτης σύναξης ποιμνίου και ποιμένων την 26η Οκτώβρη.

Πάει λοιπόν πάρα πολύ η κυβέρνηση που ουσιαστικά επέτρεψε να πέσει τέτοια υγειονομική βόμβα να προσπαθεί να νουθετήσει έναν από τους πρώτους – αν όχι τον πρώτο – δημάρχους της Ελλάδας, που πέρσι το Φλεβάρη ακύρωναν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, όταν συνάδελφοί τους απειλούσαν αρχικά με “μπαϊράκια” και έβαζαν τα επιχειρηματικά κέρδη πάνω από τη δημόσια υγεία. Πάει πάρα πολύ να κάνει υποδείξεις σε μια δημοτική αρχή που έμπρακτα όλους αυτούς τους μήνες τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, που έδωσε αγώνα μέχρι και αλλαγή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, που προχωρά διαρκώς σε απολυμάνσεις και κάθε επιστημονικά ορθή διαδικασία σε περίπτωση κρουσμάτων.

Αν κάποιος θα έπρεπε να δίνει συμβουλές αυτός δεν μπορεί παρά αν είναι ο ίδιος ο Πελετίδης. Αν μη τι άλλο θα ήταν βεβαιωμένα αποτελεσματικότερο από τους ad hoc αυτοσχεδιασμούς και τα ημίμετρα που λαμβάνει ασθμαίνοντας και σε καθεστώς πανικού η κυβέρνηση, με κύριο γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ζημιάς του κεφαλαίου ή έστω της μετακύλισής του στις πλάτες των εργαζομένων.

Αλλιώς καλύτερα να πάρει τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ ινκόγκνιτο ως απλός πολίτης και να προσπαθήσει να βγάλει άκρη. Σε αυτή την περίπτωση θα του ευχόμασταν απλά καλή τύχη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: