Ο Κυμπουρόπουλος βρήκε την… κατάλληλη επιβράβευση

Η εφημερίδα που τίμησε με πρωτοσέλιδο την “ημέρα του αγέννητου παιδιού”, αφιερώνει το σημερινό της εξώφυλλο στον Κυμπουρόπουλο που… σήκωσε ανάστημα.

Πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες, το Sportime κυκλοφορούσε με το περιβόητο πρωτοσέλιδο “αφήστε με να ζήσω”, τιμώντας τη μέρα του… αγέννητου παιδιού. Και παρά τη γενική κατακραυγή που είχε ξεσηκώσει, είχε πάρει τα συγχαρητήρια του Άδωνι, που φρόντισε πάντως να κρατήσει τα προσχήματα: “δεν αμφισβητώ το δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά…”

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ο ευρωβουλευτής Κυμπουρόπουλος λέει πως ψήφισε υπέρ της ζωής των παιδιών -και όχι ενάντια στο δικαίωμα της άμβλωσης. Και η εφημερίδα βρίσκει την ευκαιρία να τον τιμήσει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, λέγοντας πως σήκωσε το ανάστημά τ0υ -απέναντι σε ποιον άραγε;

Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για τη ζωή εξαντλείται κάπου εκεί, χωρίς να πει ούτε μία κουβέντα για τα κοινωνικά αίτια που οδηγούν τις γυναίκες σε αυτή την απόφαση, για την ανύπαρκτη στήριξη της Πολιτείας στη μητρότητα, στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια για να κάνουν οικογένεια.

Για αυτά, προφανώς δεν τους περισσεύει να σηκώσει κανείς ανάστημα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: