Ο Κώστας Πελετίδης σταματάει προσωρινά πλειστηριασμό σπιτιού πολύτεκνης μητέρας στην Πάτρα

Άμεση ήταν η παρέμβαση της αγωνιστικής δημοτικής αρχής στο ενδεχόμενο να μείνει στο δρόμο μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα παιδιά, ένα από τα οποία ΑμεΑ.

Την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου Πάτρας στους πολίτες, ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες ομάδες, αναδεικνύει ένα ακόμα περιστατικό, από τα πάμπολλα που καθιέρωσαν τη δημοτική αρχή Πάτρας στις συνειδήσεις των πολιτών της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, χάρη σε παρέμβαση του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, αναβλήθηκε για δεύτερη φορά πλειστηριασμός σπιτιού μητέρας στην περιοχή Ψάχου.

Η γυναίκα είδε το σπίτι της να βγαίνει σε πλειστηριασμό, κατορθώνοντας να πάρει μια παράταση της έξωσης ως τις 22 Οκτώβρη, δηλαδή σήμερα. Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το συμβάν, η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη επικοινώνησε με τη γυναίκα, ενημερώνοντας παράλληλα και το δήμαρχο. Η ίδια απέστειλε επιστολή στο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, περιγράφοντας τις τραγικές συνέπειες της έξωσης στην πολυμελή οικογένεια. Εντέλει η τράπεζα ανέβαλε εκ νέου τη διαδικασία, δίνοντας κάποια παράταση χρόνου.

Το σπίτι βγήκε στο σφυρί για χρέος 100.000 ευρώ, ενώ η μητέρα έχει τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων ΑμεΑ. Μια σειρά φορείς και συλλογικότητας είχαν ευαισθητοποιηθεί για το θέμα, σκοπεύοντας μάλιστα, πριν γίνει γνωστή η προσωρινή υποχώρηση της τράπεζας να εμποδίσουν με κινητοποιήσεις το έργο του δικαστικού επιμελητή.

Είναι σαφές ότι δεν αρκούν τέτοιες παρεμβάσεις, δεδομένου του ασφυκτικού νομοθετικού πλαισίου, αλλά είναι ενδεικτικές για τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Σε συνδυασμό με την απαραίτητη οργάνωση από τα κάτω ωστόσο μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό φραγμό στους αντιλαϊκούς νόμους, στην πράξη κατ’αρχάς, με την προοπτική της εγκαθίδρυσης ενός συστήματος που θα ανατρέψει το σύστημα που τους χρειάζεται για τη θωράκισή του.

Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: