Ο Καραγιαννίδης, οι “σύντροφοι του ΚΚΕ” και ο Μαραντζίδης

“Περήφανος για τους συντρόφους του ΚΚΕ” και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ δήλωσε ο Καραγιαννίδης, γιατί στο Σύριζα η καπηλεία του ΕΑΜ με την καθύβρισή του από νεόκοπες κυβερνητικούς χειροκροτητές σαν το Μαραντζίδη συνυπάρχουν αρμονικά και χωρίς παρωπίδες.

Το μπέρδεμα της βούρτσας με άλλα πράγματα είναι ένα σπορ στο οποίο οι Συριζαίοι θα κέρδιζαν χρυσό μετάλλιο αν ήταν ολυμπιακό άθλημα. Από αυτή την άποψη, αποτελεί πράγματι επίτευγμα του βουλευτή Δράμας του κυβερνώντος κόμματος Χρήστου Καραγιαννίδη να πει κάτι τόσο ανιστόρητο, θρασύ και ταυτόχρονα αστείο που να τον ξεχωρίζει από τον σκληρό συναγωνισμό με τους συναδέλφους τους.

Αφορμή η εμφάνιση της φωτογραφίας του σε αφίσα με τους “προδότες της Μακεδονίας μας”. Η αριστερή και διεθνιστική ψυχή του δεν άντεξε τέτοια προσβολή και χτυπώντας το χέρι στα έδρανα, όπως άλλοτε ο Χρουτσόφ χτυπούσε το παπούτσι του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, αναφώνησε:

Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου ήρθαν από τον Πόντο και είμαι πολύ περήφανος γι αυτούς. Είμαι περήφανος που το Σεπτέμβριο του ’41 οι σύντροφοι του ΚΚΕ έκαναν την πρώτη πράξη αντίστασης, είμαι περήφανος που το ΕΑΜ έσωσε από την πείνα τον κόσμο, που ο ΕΛΑΣ έριξε τη γέφυρα του Γοργοποτάμου. Είμαι πολύ περήφανος που θα ψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών. τέλος.

Δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοσχολιάσει. Την προσφώνηση περί “συντρόφων του ΚΚΕ” ωσάν να είχε ο ίδιος και το κόμμα του οποιαδήποτε σχέση με τους κομμουνιστές; Τη σύνδεση της  συμφωνίας των Πρεσπών με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, συγκρίνοντας ουσιαστικά το Γοργοπόταμο με την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια;  Την αναφορά στους παππούδες και τις γιαγιάδες του, σαν να μην είχε σπάσει ήδη το γραφικόμετρο με όλα τα υπόλοιπα;

Αναρωτιόμαστε αν, αφού ο Καραγιαννίδης έχει σε τόση εκτίμηση τους “συντρόφους” του ΚΚΕ, έκατσε να ακούσει την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη βουλή πριν λίγες μέρες, όπου διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από έργα του νέου συνοδοιπόρου της κυβέρνησης, Νίκου Μαραντζίδη για την αντίσταση, για το πόσο ανώφελη και βίαιη ήταν στην πραγματικότητα. Δε χρειάζεται βέβαια καν να ακούσει κάποια ομιλία, αφού τα βιβλία του Μαραντζίδη και του αλλοτινού του ομοϊδεάτη Στάθη Καλύβα κυκλοφορούν ευρέως και περιλαμβάνουν διαμαντάκια όπως το ακόλουθο: “Πολλές ζημιές στις υποδομές προκλήθηκαν από την ίδια την Αντίσταση […] ενίσχυσε τη συνεργασία με τους κατακτητές […] υπονόμευσε την πολιτική και οικονομική ανόρθωση της χώρας και δηλητηρίασε την πολιτική ζωή για δεκαετίες”.

Θα αντιτείνει κανείς βέβαια πως ο Σύριζα είναι ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, κι όχι σταλινικό κι αρτηριοσκληρωτικό μόρφωμα που δεν ανέχεται τη διαφορετική άποψη. Τώρα αν αναρωτιέστε γιατί ένας “θαυμαστής” του ΚΚΕ και του ΕΑΜ βρίσκει εξίσου συναρπαστική τη Συμφωνία των Πρεσπών με έναν από τους πιο φανατικούς αντιπάλους τους και χειροκρατά με το ίδιο πάθος τον Τσίπρα, ίσως απλώς είστε κολλημένοι, δογματικοί και βοηθάτε να έρθει ο Κούλης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: