Ο εφιάλτης ξαναζωντάνεψε – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ραφήνα

Μπορεί τα σημερινά μέτωπα κατά τα φαινόμενα να έλαβαν αίσιο τέλος, είναι όμως αναγκαίο πέρα από τους αστεϊσμούς για τον γκαντέμη Κούλη να θυμόμαστε πάντα πως τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας κι αντιμετώπισης παραμένουν σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Θα έμοιαζε με κακόγουστη φάρσα, αλλά ενίοτε η πραγματικότητα είναι χειρότερη από το κυνικότερο αστείο. Στιγμές αγωνίας έζησαν σήμερα οι κάτοικοι της Ραφήνας, έναν ακριβώς χρόνο μετά την πύρινη κόλαση στο Μάτι, μια ανάσα μακριά από τη σημείο που εκδηλώθηκε η τωρινή πυρκαγιά, κοντά στο ΕΠΑΛ της πόλης. Ευτυχώς αυτή τη φορά, η πυρκαγιά κατασβέσηκε άμεσα με την παρέμβαση της πυροσβεστικής, η οποία σε συνεργασία με την αστυνομία προχώρησε και σε προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών.

Την ίδια μέρα, δύο ακόμα μέτωπα, ένα στην Καλλιτεχνούπολη κι άλλο ένα στο Βαρνάβα Αττικής, τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Στη δεύτερη περίπτωση, ανησυχητικό είναι πάντως το γεγονός πως πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα μήνα, όπου η φωτιά ξέσπασε από σπινθήρες σε κολώνα της ΔΕΗ, που επεκτάθηκε εξαιτίας ξερών χόρτων στο σημείο. Το συμβάν είναι δείγμα της κάκιστης συντήρησης του δικτύου και των απρόβλεπτων κινδύνων που αυτό μπορεί να εγκυμονεί.

Μπορεί τα σημερινά μέτωπα κατά τα φαινόμενα να έλαβαν αίσιο τέλος, είναι όμως αναγκαίο πέρα από τους αστεϊσμούς για τον γκαντέμη Κούλη και το τι πληγές του Φαραώ μας περιμένουν ακόμα τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής του, να θυμόμαστε πάντα πως τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας κι αντιμετώπισης παραμένουν σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας πολύ πιθανή μια νέα μεγάλη πυρκαγιά ανεξάρτητα από το πόσο γουρλής ή μη είναι ο κάτοχος του πρωθυπουργικού θώκου.

(φωτό αρχείου)

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: