Η ΕΦΕ καταγγέλλει απόπειρα ληστεία με όπλο εναντίον φωτορεπόρτερ στο συλλαλητήριο των Μακεδονομάχων

Το γεγονός ότι δεν έστρεψε το όπλο πάνω στους συναδέλφους, αφενός συνέβη επειδή σε κοντινό σημείο υπήρχε συγκεντρωμένη αστυνομική δύναμη, αφετέρου δεν υποβαθμίζει την σοβαρότητα του γεγονότος, που συνιστά άμεση απειλή εναντίον εργαζομένων του τύπου. Η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον δράστη παρά την πολυάριθμη παρουσία της στο σημείο και παρότι ενημερώθηκε άμεσα από τους συναδέλφους φωτορεπόρτερ.

Δημοσιεύουμε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που λάβαμε από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, για τα γεγονότα που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των “Μακεδονομάχων” εθνικιστών εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Η Ένωση καταγγέλλει μια απόπειρα ληστείας με όπλο, εναντίον μέλους της, από φανερά λούμπεν στοιχεία, τα οποία ωστόσο δε συνελήφθησαν από την αστυνομία, παρά την πολυάριθμη παρουσία της και την έγκαιρη ειδοποίησή της για το περιστατικό. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης-καταγγελίας.

Στις 8. Σεπτεμβρίου 2018 κατά την διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών (Μακεδονικό) στα πλαίσια των εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνέβη το εξής αποτρόπαιο περιστατικό:

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, διαδηλωτής πλησίασε γυναίκα εικονολήπτη που κάλυπτε την διαδήλωση για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού και προσπάθησε να της αποσπάσει με βία την κάμερα. Με την επέμβαση συναδέλφων φωτορεπόρτερ απετράπη η κλοπή και ακολούθησε λογομαχία. Εκείνη την στιγμή άλλος διαδηλωτής που βρισκόταν κοντά απείλησε τους φωτορεπόρτερ λέγοντας: «ξέρεις τι κρατάω εδώ;», δείχνοντας παράλληλα ότι στο τσαντάκι του είχε περίστροφο, το οποίο και εμφάνισε προκλητικά. Το γεγονός ότι δεν έστρεψε το όπλο πάνω στους συναδέλφους, αφενός συνέβη επειδή σε κοντινό σημείο υπήρχε συγκεντρωμένη αστυνομική δύναμη, αφετέρου αυτό δεν υποβαθμίζει την σοβαρότητα του γεγονότος, το οποίο συνιστά άμεση απειλή εναντίον εργαζομένων του τύπου.

Η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον δράστη παρά την πολυάριθμη παρουσία της στο σημείο και παρότι ενημερώθηκε άμεσα από τους συναδέλφους φωτορεπόρτερ.

Το ΔΣ της ΕΦΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το άνω περιστατικό και καταγγέλλει τις πρακτικές τρομοκράτησης του τύπου που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και την ίδια την Δημοκρατία..

Αθήνα  09 Σεπτεμβρίου 2018

Για το σωματείο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                            ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: