Ο αγώνας δεν πάει διακοπές – Όχι άλλη Χιροσίμα, όχι άλλο Ναγκασάκι (ΦΩΤΟ)

Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελούν μνημεία αισχύνης για τον ιμπεριαλισμό και το καλύτερο μέρος για να δοθεί μήνυμα εναντίον τους δεν είναι άλλο από ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που θα μένει στους αιώνες ως σύμβολο ανθρωπισμού και συνάντησης πολιτισμών.

Πολλοί απορούν πότε θα φύγουν οι Αθηναίοι διακοπές, ν’ αδειάσει η πόλη, ο αγώνας όμως δεν πάει διακοπές, ακόμα λιγότερο οι κομμουνιστές  και το φιλειρηνικό κίνημα. Πλήθος κόσμου λοιπόν συνέρρευσαν στην είσοδο της Ακρόπολης, δίπλα στον Άρειο Πάγο, να διαδηλώσουν ενάντια στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα που κλείνει σήμερα τα 74 του χρόνια. Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελούν μνημεία αισχύνης για τον ιμπεριαλισμό και το καλύτερο μέρος για να δοθεί μήνυμα εναντίον τους δεν είναι άλλο από ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που θα μένει στους αιώνες ως σύμβολο ανθρωπισμού και συνάντησης πολιτισμών.

Ο κόσμος ήταν τόσο πολύς, που σκαρφάλωσε ακόμα και στα βράχια για να βρει μια γωνιά να σταθεί με θέα την εξέδρα. Αναμείχθηκε με το μπουλούκι των τουριστών, που κοιτούσαν με περιέργεια, μέχρι να πάρουν μια προκήρυξη μεταφρασμένη στα αγγλικά που εξηγούσε τους σκοπούς της εκδήλωσης. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αντιπολεμικά τραγούδια του Γιώργου Σαρρή και σύντομες παρεμβάσεις του μαζικού και φιλειρηνικού κινήματος, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: