“Ο αγώνας δε σταματά εδώ” – Ο Μοράλες παραιτείται αλλά δίνει μήνυμα στο λαό της Βολιβίας

“Οι ταπεινοί, οι φτωχοί, οι κοινωνικοί τομείς, οι πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ισότητα και ειρήνη” τονίζει ο Έβο Μοράλες στο διάγγελμά του, όπου ιεραρχεί ως βασικό στόχο την ειρήνευση, ενάντια στη βία των πραξικοπηματιών.

Η Βολιβία ζει δραματικές στιγμές, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα κατ’ ουσίαν πραξικόπημα κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Έβο Μοράλες.

Ο τελευταίος επέλεξε να απαντήσει με την παραίτησή του στο τελεσίγραφο του στρατηγού Γουίλιαμς Κάλιμαν. Όπως τονίζει ο ίδιος, έκανε αυτή την επιλογή, για να σταματήσει η βία σε όλη τη χώρα, να επικρατήσει η ειρήνευση και να σταματήσουν οι απειλές και οι διώξεις κατά των στελεχών της κυβέρνησής του.

Παράλληλα όμως στο μήνυμά του μιλάει ανοιχτά για βίαιο πραξικόπημα και συμμετοχή δυνάμεων της αστυνομίας σε αυτό το χτύπημα κατά της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης.

Ταυτόχρονα, δίνει το μήνυμα στον λαό της Βολιβίας πως ο αγώνας δε σταματά εδώ. “Οι ταπεινοί, οι φτωχοί, οι κοινωνικοί τομείς, οι πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ισότητα και ειρήνη” τονίζει χαρακτηριστικά στο διάγγελμά του, όπου ιεραρχεί ωστόσο -αυτή τη στιγμή- ως βασικό στόχο την ανακωχή.

Είναι ωστόσο ζήτημα κατά πόσο αυτή η κίνηση καλής θέλησης μπορεί να κατευνάσει τις διαθέσεις των επίδοξων πραξικοπηματιών ή αν θα πετύχει το ακριβώς αντίθετο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει δημοσιογράφος του δικτύου Telesur -και επιβεβαιώνει ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Λα Πας, την πρωτεύουσα της Βολιβίας- φασιστικές δυνάμεις προχωρούν στη βίαιη κατάληψη της βενεζουελάνικης πρεσβείας!

Οι στιγμές, όπως είπαμε, είναι δραματικές. Και στους περισσότερους ξυπνάνε δυσάρεστες μνήμες, η “πικρή αλήθεια” της Unidad Popular στη Χιλή, και εκείνος ο στίχος που μας θυμίζει πως “από στόμια βγαίνει η δύναμη, και όχι από στόματα, όχι από πρόσωπα καλοσυνάτα”…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: