Νοσταλγός της Χούντας ο στρατιωτικός που βανδάλισε το μνημείο του ΚΚΕ

“Μπουμπούκι” με πλούσιο ακροδεξιό παρελθόν αποδεικνύεται ο εν ενεργεία στρατιωτικός που βανδάλισε το μνημείο του ΚΚΕ στην Τρίπολη.

Όσο σκαλίζει κανείς το παρελθόν του Κ. Πονηράκου, του “μπουμπουκιού” που βανδάλισε το μνημείο του ΚΚΕ, βρίσκει και περισσότερα στοιχεία. Όπως μας υπέδειξε φίλος αναγνώστης, το όνομα του εν λόγω στρατιωτικού εμφανίζεται και σε ένα παλιότερο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας La Vanguardia, από το 2013, όταν οι στρατιωτικοί κατέβαιναν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους, στο πλαίσιο των μνημονίων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι είναι εμφανής η επιρροή της άκρας δεξιάς στις ιδέες κάποιων από τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΣΜΕΔ που μεταξύ άλλων είχαν ως αίτημα να μην επιτρέπεται σε όσους δεν είναι εκ γενετής Έλληνες να φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές. Ενώ στη συνέχεια αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Πονηράκο:

Μεταξύ όσων δεν προσπάθησαν να κρύψουν την αντιδημοκρατική τους σκέψη εμφανίζεται ο λοχαγός Κωνσταντίνος Πονηράκος, που κι αυτός παρέστη (σ.σ.: στην κινητοποίηση) με τη στολή του.

“Ο στρατός έχει αναγκαστεί να τεθεί στο περιθώριο εδώ και 40 χρόνια (υπονοώντας τα 39 χρόνια δημοκρατικού βίου της χώρας). Αυτό πρέπει να αλλάξει” δήλωσε ο Πονηράκος.

Φυσικά όλοι καταλάβαμε τι εννοεί “πονηρά” ο Πονηράκος και ποιες ακριβώς είναι οι αλλαγές που ονειρεύεται, και θα παραμείνουν εκεί, στον κόσμο των ονείρων και των ακροδεξιών φαντασιώσεων.

 

Δείτε ακόμα:

Εν ενεργεία στρατιωτικός και «κατάλληλα» προετοιμασμένος ο δράστης του βανδαλισμού του μνημείου του ΚΚΕ στην Τρίπολη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: