Νεοναζί βανδάλισαν το σχολείο όπου ήταν η φυλακή του Μπελογιάννη

Κυριακές δεν εκτελούσαν ούτε οι Γερμανοί. Την Πρωτομαγιά όμως εκτελούσαν. Και οι πολιτικοί απόγονοι των δωσίλογων συνεργατών τους, χτύπησαν εκείνη τη μέρα, βάφοντας τους τοίχους με φασιστικά σύμβολα και συνθήματα, που παραπέμπουν στη χούντα, την άλλη ιδεολογική τους μήτρα.

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, τα φασιστοειδή άφησαν το στίγμα τους σε σχολικό συγκρότημα στην Καλλιθέα, όπου παλιότερα βρισκόταν το κτίριο της φυλακής, εκεί που ήταν κρατούμενος, μεταξύ άλλων, και ο Νίκος Μπελογιάννης. Στο ίδιο σχολείο δηλαδή όπου στα τέλη του Μάρτη, την επέτειο της εκτέλεσης του Μπελογιάννη και των συντρόφων του, η ΚΝΕ είχε παρέμβει και είχε αναρτήσει πανό, ενημερώνοντας τους μαθητές για την ιστορία του σχολείου.

Κυριακές δεν εκτελούσαν ούτε οι Γερμανοί. Την Πρωτομαγιά όμως εκτελούσαν. Και οι πολιτικοί απόγονοι των δωσίλογων συνεργατών τους, χτύπησαν εκείνη τη μέρα, βάφοντας τους τοίχους με φασιστικά σύμβολα και συνθήματα, που παραπέμπουν στη χούντα, την άλλη ιδεολογική τους μήτρα. Θυμίζουμε, επίσης, πως οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είχαν ετοιμάσει για την Πρωτομαγιά και προκλητικά τρικάκια, όπου από τη μια πλευρά υμνούσαν τη μέρα κι από την άλλη συμπλήρωναν “οι Έλληνες εργάτες έχουν πατρίδα”, παραφράζοντας τη γνωστή φράση από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.

Η τοπική ΕΛΜΕ της Καλλιθέας καταδίκασε την πρόκληση των νεοναζί, σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Στην περιοχή μας τα φασιστοειδή έχουν δεχθεί απανωτές ήττες. Πρόσφατα, την 25η Μαρτίου το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ματαίωσε, για τρίτη συνεχή φορά, την προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Ο λαός της Καλλιθέας ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του ‘22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1944. Η πόλη μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, όμως πέταξε έξω τους φασίστες.

Το ίδιο θα γίνει και σήμερα! Δε θ’ αφήσουμε τους φασίστες να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί με το δημοκρατικό κόσμο της περιοχής, παλεύοντας μαζί για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δημοκρατικά και εργατικά μας δικαιώματα, θα στείλουμε το φασισμό εκεί που ακριβώς ανήκει: Στο σκοτεινό παρελθόν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: