Νέο βίντεο-σοκ – Μπάτσοι κλωτσούν και πατάνε τον αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο

Κόντρα στις κραυγές των “αγανακτισμένων φιλήσυχων πολιτών” η αστυνομία όχι απλά ήταν παρούσα, αλλά ανέλαβε και το δεύτερο, ακόμα πιο ζωώδη κύκλο λιντσαρίσματος του παντελώς ανυπεράσπιστου θύματος.

Θα έχετε ακούσει ασφαλώς με αφορμή τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, πολλούς νοικοκυραίους να σχολιάζουν την απουσία της αστυνομίας από το κέντρο της πόλης, που τους αφήνει απροστάτευτους και τους εξωθεί στην αυτοδοκία, προκειμένου να προστατέψουν το βιος τους και τα καταστήματά τους. Μόνο που όλα αυτά σκοντάφτουν σε μια μικρή λεπτομέρεια: τα πραγματικά γεγονότα.

Η αστυνομία όχι απλά δεν απουσίαζε, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες παρακολουθούσε τα γεγονότα απαθής, έμεινε αμέτοχη στο λιντσάρισμα του θύματος και για κερασάκι στην τούρτα, έσπευσε να το ολοκληρώσει, όπως φαίνεται κι από τις παρακάτω εικόνες του βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η ΕφΣυν. Θα τις λέγαμε σοκαριστικές, είναι όμως μάλλον αδύνατο να σοκαριστεί όποιος γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες της ελληνικής αστυνομίας σε άλλες περιπτώσεις. Το θύμα αναίσθητο και αιμόφυρτο κείτεται στο έδαφος όπου γίνεται άθυρμα στα χέρια και τα πόδια των οργάνων της τάξης, που τον τραβάνε σα σακί, ένας μάλιστα από αυτούς τον κλωτσά δυνατά και επανειλημμένα στα οπίσθια, ενώ ένας άλλος μοιάζει να τον πατά στο λαιμό (!). Φαίνεται όμως πως οι παριστάμενοι δεν είχαν πειστεί για την έλλειψη επικινδυνότητας του θύματος, επιμένοντας να προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες. Επίσης, σε μια σκηνή βγαλμένη από CSI, ένας αστυνομικός κρατά με γυμνά χέρια το μαχαίρι που φέρεται κατά ορισμένους να κρατούσε ο Ζακ Κωστόπουλος. Πταίσμα θα πείτε, από τη στιγμή που η αστυνομία όχι απλά δεν απέκλεισε τον τόπο του συμβάντος, αλλά άφησε και τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη να σκουπίσει τα αίματα.  “Συγκινητική” νότα πάντως είναι η παρέμβαση ενός εκ των αστυνομικών που διερωτάται αν έχει κληθεί ασθενοφόρο.

Την ώρα που το παζλ της υπόθεσης σχηματίζεται με ολοένα περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι πιθανόν να μην ισχύει καν η αρχική εικασία περί απόπειρας κλοπής (χωρίς αυτό να αλλάζει κάτι στην ουσία της κτηνώδους αντιμετώπισης του Ζακ), το μόνο βέβαιο είναι πως έχουμε να κάνουμε με πολλαπλά εγκλήματα από πολλούς δράστες. Μένει να δούμε αν οι αστυνομικοί που σε πρώτη φάση δεν αντιμετώπισαν καμία κύρωση για την απάθεια και την -το λιγότερο τσαπατσούλικη – αντιμετώπιση της σκηνής του αρχικού εγκλήματος, κληθούν να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση για όσα κατέγραψε το νέο βίντεο. Χωρίς σε καμία περίπτωση να παραβλέπουμε ότι την τελική ευθύνη για την εν γένει ασύδοτη στάση της αστυνομίας τη φέρει πρώτα και κύρια η εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: