Νέο απίστευτο κρούσμα αστυνομοκρατίας στον Ευαγγελισμό – Μπάτσοι σε ρόλο “επιθεωρητή”

Δυο αστυνομικοί κλήθηκαν να “ψάξουν” γιατρό που συγγενής “VIP” ασθενούς θεώρησε λανθασμένα πως είχε εγκαταλείψει το πόστο του.

Σαν να μην έφτανε το πρόσφατο συμβάν στο Θριάσιο, όπου αστυνομικοί λίγο έλειψε να συλλάβουν την ψυχίατρο και πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, επειδή ζήτησε το αυτονόητο, να μην οπλοφορούν εντός της ψυχιατρικής κλινικής οι ασθενείς, σήμερα έρχεται στο φως ένα νέο περιστατικό, που σημειώθηκε προχθές Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μπήκαν δυο αστυνομικοί στο κτίριο, επειδή συγγενής ασθενούς που δήλωσε ανώτατη δικαστής επειδή θεώρησε πως ο γιατρός είχε “εγκαταλείψει” τάχα το νοσοκομείο. Προφανώς ο γιατρός δούλευε κανονικά, εγείρει όμως τρομαχτικά ερωτήματα η ευκολία με την οποία τα αστυνομικά όργανα μπουκάρουν σε νοσοκομεία για ψύλλου πήδημα, κι εν προκειμένω για λογαριασμό υψηλά ιστάμενου προσώπου:

«Συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, ως ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος.

Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή). Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το Νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να “ψάξουν” το γιατρό. Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω. Τονίζουμε επίσης, ότι ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της.

Προφανώς κατόπιν τούτου οι αστυνομικοί αποχώρησαν, όμως, δεν παύει το θέμα αυτό να εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ανάλογες καταστάσεις έχουμε δει και στο παρελθόν (πχ. ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τα εγκαίνια νέων χειρουργείων, χωρίς να έχει έρθει νέο προσωπικό ή μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το Αττικό στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο κ.ά.) αλλά και μόλις προχθές με τον αστυνομικό αυταρχισμό και την απειλή σύλληψης της εφημερεύουσας Ψυχιάτρου -προέδρου της ΟΕΝΓΕ στο Θριάσιο, όταν ζήτησε το αυτονόητο να μην οπλοφορούν ανάμεσα σε ψυχιατρικούς ασθενείς.

Όλα, παλιότερα και νέα περιστατικά αυταρχισμού κι αστυνομοκρατίας, προφανώς δεν πτοούν τους μαχόμενους υγειονομικούς αλλά αντικειμενικά θέτουν προ των ευθυνών τους την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Και αυτές ακριβώς τις ευθύνες σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα.

Ως υγειονομικοί είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το δικό μας καθήκον απέναντι στους ασθενείς μας και παράλληλα, θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χωρίς επιχειρηματική δράση και χωρίς αποκλεισμούς!

Ταυτόχρονα δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκρατίας, αυταρχισμού και “κοινωνικού αυτοματισμού”».

Την ίδια ώρα, ντροπιαστική είναι η στάση είναι η στάση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για το περιστατικό στο Θριάσιο, καθώς εξέδωσαν φασιστικής κοπής ανακοίνωση, με την οποία όχι μόνο καλύπτουν πλήρως την απαράδεκτη στάση των συναδέλφων τους, αλλά και δε διστάζουν να συκοφαντήσουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς ως συλλήβδην “φακελάκηδες”. Για το θέμα μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικόν όπου σημειώνει:

Το Σάββατο 17 Αυγούστου, η εφημερεύουσα συνάδελφος ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς το αυτονόητο νομικά και επιστημονικά. Να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, γιατί αυτό αφενός εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και αφετέρου πριν μόλις 4 μήνες σε άλλο νοσοκομείο της χώρας νεαρός ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε. Αυτό άλλωστε προβλέπει και η σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 – ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006).

Αντί ο αστυνομικός- καουμπόης να πράξει το αυτονόητο άρχισε να απειλεί: “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”, “δώσε μου τα στοιχεία σου”, κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ και σε ελάχιστο χρόνο, πέντε ένστολοι, ένοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στην Ψυχιατρική κλινική, περικύκλωσαν τη συνάδελφο και την απείλησαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την οδηγήσουν στο αυτόφωρο (την ώρα της εφημερίας της)!!!

Μετά την επιμονή της συναδέλφου και την παρέμβαση της διοίκησης του Θριάσιου Νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής αντί να απολογηθεί για την τραμπούκικη συμπεριφορά μίας μικρής ομάδας αστυνομικών (το λιγότερο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει) δημοσίευσε μία κατάπτυστη φασιστικού περιεχομένου ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ:

  • Χαρακτηρίζει το να μην οπλοφορεί κάποιος σε ψυχιατρική κλινική ως “προοδευτική ευαισθησία”!
  • Θεωρεί πως μπορεί ο κάθε αστυνομικός να ζητάει στοιχεία από εφημερεύοντα γιατρό όποτε του γουστάρει!
  • Κατηγορεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς συλλήβδην ως “φακελάκηδες”!

Αυτά έγραψαν και είπαν τα “λαγωνικά” της Διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής οι οποίοι αφού πάταξαν την εγκληματικότητα σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή αποφάσισαν πως σειρά έχει το Θριάσιο νοσοκομείο!!!

Καταδικάζουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός και προειδοποιούμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στα νοσοκομεία.

Δηλώνουμε ξανά ότι δε θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ασθενών μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας απέναντι σε όποιον το τσαλαπατά».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: