Νεκρή 37χρονη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νάουσας που δε διέθετε ΜΕΘ

Η απόλυτη γύμνια των δημόσιων νοσοκομείων, ιδιαίτερα σε μικρότερες πόλεις, στοιχίζει κυριολεκτικά ζωές και διαψεύδει με τον πιο τραγικό τρόπο τις μεγαλοστομίες για “ενίσχυση του ΕΣΥ” που καθημερινά προφέρουν τα κυβερνητικά στελέχη και οι μιντιακοί αναμεταδότες τους. 

Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, με τους υγειονομικούς, ιδιαίτερα τις νοσηλεύτριες, να βρίσκονται ιδιαίτερα εκτεθειμένες, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν στα αθωράκιστα από την κυβέρνηση νοσοκομεία.

Μέσα σε λίγες μέρες, μια ακόμα νοσοκόμα, μόλις 37 ετών, έχασε τη ζωή της μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, δεν πρόλαβε καν να διασωληνωθεί, καθώς δεν υπήρχε ΜΕΘ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η νοσοκόμα είχε αρχίσει να εργάζεται ως βοηθός ακτινολόγου το Μάρτιο στο νοσοκομείο της Νάουσας στα πλαίσια καταπολέμησης της πανδημίας. Η καταγωγή της ήταν από την Έδεσσα και αρχικά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της πόλης, που διαθέτει μια ΜΕΘ πάντα γεμάτη και διασωληνωμένους σε θαλάμους. Η ίδια, λόγω των εξαιρετικά άσχημων συνθηκών στο νοσοκομείο, ζήτησε τη διακομιδή της στο νοσοκομείο της Νάουσας, όπου και εργαζόταν.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στις 27 του μήνα, ωστόσο χθες Παρασκευή η κατάστασή της επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Στο νοσοκομείο της Νάουσας δεν υπάρχει ΜΕΘ, για το λόγο αυτό ξεκίνησε η αγωνιώδης αναζήτηση κρεβατιού σε άλλες πόλεις. Τελικά βρέθηκε μια κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, για την 37χρονη όμως ήταν ήδη αργά, καθώς ξεψύχησε πριν προλάβει να γίνει η διακομιδή της.

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν θα αρκούσε η διακομιδή της για να σωθεί η γυναίκα, ωστόσο δεν μπορεί κανείς παρά να σκεφτεί ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην αναζήτηση ενός κρεβατιού που ενδεχομένως να αποδεικνυόταν σωτήριο αν υπήρχε διαθέσιμο στο νοσοκομείο της Νάουσας. Η απόλυτη γύμνια των δημόσιων νοσοκομείων, ιδιαίτερα σε μικρότερες πόλεις, στοιχίζει κυριολεκτικά ζωές και διαψεύδει με τον πιο τραγικό τρόπο τις μεγαλοστομίες για “ενίσχυση του ΕΣΥ” που καθημερινά προφέρουν τα κυβερνητικά στελέχη και οι μιντιακοί αναμεταδότες τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: