Νέα πυρκαγιά σε δομή προσφύγων στη Λέσβο

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο, ενώ την κατάσβεση ανέλαβε η πυροσβεστική.

Διαστάσεις επιδημίας τείνουν να πάρουν οι καταστροφές δομών σε Χίο και Λέσβο, όπου μέσα σε λίγες μέρες μετά το προηγούμενο εμπρηστικό χτύπημα, πήρε φωτιά ο ημερήσιος καταυλισμός φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family. Η δομή αυτή ανήκει στον Ελβετικό Σταυρό, απέχει 10 λεπτά από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και 35 λεπτά από το κέντρο της Μόριας. Από το 2017 προσφέρει στους πρόσφυγες και μετανάστες χώρους δραστηριοτήτων, ανάμεσά τους καφενείο, χώρο προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη, κήπο, ενώ και διανέμει επίσης χιλιάδες μερίδες φαγητού.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο, ενώ την κατάσβεση ανέλαβε η πυροσβεστική. Η προηγούμενη πυρκαγιά στο νησί αφορούσε τη δομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Συκαμνιά, μετά από φήμες ότι θα χρησιμοποιούνταν εκ νέου για στέγαση προσφύγων και μεταναστών. Όσο η δράση ακροδεξιών στοιχείων συνεχίζεται με ανοχή, αν όχι ενθάρρυνση από τις τοπικές αρχές, αλλά και την κεντρική κυβέρνηση, αυτά τα φαινόμενα δε θα σταματήσουν, χωρίς να αποκλείεται ότι θα υπάρξουν και ανθρώπινα θύματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: