Nέα “λίστα Πέτσα” υπερψήφισαν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το εμβόλιο

Παρά τις φωνασκίες του προηγούμενου διαστήματος αξιωματική αντιπολίτευση και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που προβλέπει συμβάσεις για το σχεδιασμό και την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων για το εμβόλιο με πρόσκληση και απευθείας διαπραγμάτευση.

Μπορεί το εμβόλιο ακόμα να μην το είδαμε, αλλά Γιάννη το βγάλαμε. Για την ακρίβεια, δρομολογήθηκε ήδη το διαφημιστικό πακέτο για την εκστρατεία του εμβολιασμού, η οποία θα ξεκινήσει μέχρι την 31η Ιουνίου κάποιου νέου ημερολογίου κυβερνητικής εμπνεύσεως. Το εν λόγω lapsus calami συγκέντρωσε εύλογα γενικευμένη θυμηδία, ωστόσο η ουσία του ζητήματος είναι πολύ σοβαρότερη.

Πρόκειται για τη νέα κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για την δημιουργία και προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων για την εμβολιαστική καμπάνια, μηνύματα δημόσιας υγείας δηλαδή τα οποία ακόμα και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Κι ενώ ΚΙΝΑΛ, αλλά ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν βγει “στα κάγκελα” με τη διαβόητη λίστα Πέτσα, υπερψήφισαν ασμένως τη νέα τροπολογία, που εκτός από το νέο μποναμά για διαφημίσεις, προβλέπει και σύμπραξη ιδιωτών – δημοσίου για τη χορήγηση του εμβολίου. Στην τροπολογία προβλέπεται πως σχεδιασμός και προβολή των σχετικών μηνυμάτων θα γίνονται με συμβάσεις κατόπιν πρόσκλησης, δηλαδή χωρίς δημοσίευση και με απευθείας διαπραγμάτευση, δηλαδή με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες.

screenshot από Αχαστος

Ο Βασίλης Κικίλιας μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια τον προκάτοχό του υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό, όπως και τον αρμόδιο τομεάρχη του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Πουλά για τη συμβολή στην “εθνική προσπάθεια”.

Το ΚΚΕ δήλωσε παρών στη διάρκεια της ψηφοφορίας, καθώς προφανώς δε διαφωνεί με το εμβόλιο, αλλά με τη διαδικασία που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση με τη σύμπραξη μείζονος αντιπολίτευσης και ΚΙΝΑΛ.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως ο καυγάς των αστικών κομμάτων γίνεται καθαρά για το “πάπλωμα” και τους παραλήπτες των εκατομμυρίων που απλόχερα θα ξοδευτούν για κάτι που θα έπρεπε να είναι απολύτως δωρεάν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: