Νέα φάμπρικα ενοχοποίησης του Ζακ Κωστόπουλου με όχημα το DNA

Η γραμμή παραγωγής ενόχων με “τεκμήριο” το DNA πλέον αφορά και πεθαμένους, αν είναι να υπηρετηθεί η γραμμή του “μαχαιροβγάλτη τοξικομανούς σε αμόκ”, που με ζήλο προωθούν αστυνομία και ΜΜΕ, με πλήρη ανοχή ως τώρα του αρμόδιου υπουργείου.

Με νύχια και με δόντια επιμένουν η ΕΛΑΣ και τα συστημικά ΜΜΕ στο αφήγημα του “επικίνδυνου κι οπλισμένου” Ζακ Κωστόπουλου, την ώρα που τόσο τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα, όσο και η εμφάνιση ολοένα και περισσότερων αυτοπτών μαρτύρων που σπάνε τη σιωπή τους, ανατρέπουν πλήρως την αρχική εικόνα περί απόπειρας κλοπής στο επίμαχο κοσμηματοπωλείο.

Δεν φτάνει που εδώ και μέρες η αστυνομία διακινεί μέσω των “έμπιστων” αστυνομικών της ρεπόρτερ σενάρια για χρήση κοκτέηλ ουσιών από το θύμα δυο μέρες πριν το θάνατό του, πριν ακόμα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και πριν την δημοσίευση του οριστικού ιατροδικαστικού πορίσματος, τώρα κατέφυγαν στο plan B της ενοχοποίησης του θύματος, με την επίκληση στο DNA του Ζακ Κωστόπουλου, που βρέθηκε σύμφωνα με τις διαρροές στο διαβόητο μαχαίρι.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που το γενετικό υλικό χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενόχων, πολύ νωπές είναι ακόμα οι περιπτώσεις των Τάσου Θεοφίλου και Ηριάννας και Περικλή εξάλλου, μεταξύ άλλων. Εν προκειμένω όμως έχουμε την “πρωτοτυπία” η χρήση του από την ΕΛΑΣ να γίνεται όχι μόνο για τη μετά θάνατον ενοχοποίηση κάποιου δράστη, αλλά για την σπίλωση του ίδιου του θύματος εγκληματικής ενέργειας. Τα σενάρια μάλιστα στα οποία καταφεύγει η αστυνομία είναι ιδιαίτερα ευφάνταστα, με δεδομένο ότι είναι ήδη γνωστό ότι βάσει της δακτυλοσκοπικής έκθεσης δε βρέθηκαν αποτυπώματα του Ζακ στο μαχαίρι. Έτσι λοιπόν ισχυρίζεται πως τα αποτυπώματα σβήστηκαν από τον ιδρώτα ή από το γεγονός πως πολλά άτομά τους, ανάμεσά τους με βεβαιότητα και άνδρες της ΕΛΑΣ έπιασαν το μαχαίρι με γυμνά χέρια (κυκλοφόρησε επίσης ότι η λαβή ήταν πολύ…μικρή, ποιος ξέρει, ίσως και τα δάχτυλα του θύματος υπερβολικά λεπτεπίλεπτα), το DNA όμως με κάποιο τρόπο τον οποίο δεν έχουμε τις επιστημονικές γνώσεις για να κρίνουμε παρέμεινε αναλλοίωτο, προφανώς γιατί οι αστυνομικοί ούτε ιδρώνουν, ούτε τριχόπτωση έχουν.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι μία:  Το γεγονός ότι βρέθηκε δείγμα DNA, που ανήκει στο Ζακ Κωστόπουλο στο περιβόητο μαχαίρι, όχι μόνο δεν αποδεικνύει ότι το μαχαίρι ήταν δικό του ή χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο, αλλά ότι ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε από τρίτο πρόσωπο με σκοπό τον τραυματισμό του. Παρόλα αυτά γνωστά για το βρώμικο ρόλο τους συστημικα μέσα δε δίστασαν να διαστρεβλώσουν για μια ακόμη φορά τα αποτέλεσμα του εργαστηρίου (που προς το παρόν αφορούν μόνο τα δακτυλικά αποτυπώματα, όπως δείχνει το επίσημο έγγραφο) καταπώς βολευε στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αλλά και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις μη σεβόμενοι το θύμα και την οικογένειά του, αλλά και κάθε πολίτη. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες του υπουργείου Προ.Πο, που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβάλλει οποιαδήποτε κύρωση ακόμα και για τις αποδεδειγμένες ατασθαλίες και κωλυσιεργίες της ΕΛΑΣ στο χειρισμό της υπόθεσης, πολλώ δε μάλλον σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Επί τάπητος επίσης τίθεται εκ των πραγμάτων ξανά και το γενικότερο ζήτημα της χρήσης του DNA από την αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι τροπολογία που είχε καταθέσει η ΚΟ του ΚΚΕ πριν λίγους μήνες, που έθετε αυστηρές προϋποθέσεις και όρους για τη λήψη και χρήση γενετικού υλικού σε ποινικές υποθέσεις, απορρίφθηκε πανηγυρικά από την κυβέρνηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: