Να τι δε θα αλλάξει στις διαδηλώσεις – Χημικά και καταστολή στη μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος

Ποιος χρεώνεται κύριε Χρυσοχοΐδη τους γνωστούς – αγνώστους σας; Ποιος θα πληρώσει για τα χημικά που πετάτε σε ειρηνικούς διαδηλωτές για να τους διαλύσετε;

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά. Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα βρισκόταν σε εξέλιξη, είχε πλήθος κόσμου, έπιανε όλο το χώρο μπροστά από τη βουλή και συνεχιζόταν με ομιλίες, όταν είχαμε το γνωστό σκηνικό, παραπλεύρως από τη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου ήταν τοποθετημένες οι κλούβες της αστυνομίας. Οι γνωστοί – άγνωστοι, πάντα χρήσιμοι στο σύστημα, πέταξαν κάποιες μολότοφ, κι οι δυνάμεις καταστολής βρήκαν την αφορμή που επιζητούσαν για να ρίξουν χημικά σε όλο το εύρος της διαδήλωσης, με φανερό σκοπό να τη διαλύσουν.

Αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό το νομικό τερατούργημα που φέρνουν. Ποιος χρεώνεται κύριε Χρυσοχοΐδη τους γνωστούς – αγνώστους σας; Ποιος θα πληρώσει για τα χημικά που πετάτε σε ειρηνικούς διαδηλωτές για να τους διαλύσετε; Πότε θα αναλάβει η κυβέρνησή σας και διαχρονικά κάθε κυβέρνηση τις ευθύνες για το ψέκασμα διαδηλωτών σαν να είναι κατσαρίδες; Υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτό για το τι θέλετε να πετύχετε με το νομοσχέδιο και τι θέλετε να κάνετε με τις διαδηλώσεις;

Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ παραμένει δυναμικά στο χώρο, συγκροτημένα, δεν τους κάνει τη χάρη. Οι άλλοι κάνουν τη δουλειά τους με τη ρίψη χημικών και το γνωστό θέατρο σκιών. Ο κόσμος φωνάζει διαρκώς συνθήματα με παλμό, χωρίς να καμφθεί στιγμή: “Η τρομοκρατία δε θα περάσει – Των εργατών η πάλη θα την σπάσει”. Από τη μικροφωνική της διαδήλωσης ακούγεται η καταγγελία του Γιώργου Πέρρο από το ΠΑΜΕ ενάντια στο οργανωμένο σχέδιο καταστολής της συγκέντρωσης, ενώ παράλληλα τονίστηκε πως”Δεν τους πέρασε. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε”, προσθέτοντας πως “Δεν τους φοβόμαστε, το κίνημά μας έχει ιστορία και μέλλον, αγωνιστές που τους έστησαν στα τρία μέτρα αλλά δεν έκαναν πίσω. Έχει πολλές χαλυβουργίες. Θα ζήσουμε και άλλες”.

Οι σημαίες παραμένουν ψηλά, τα συνθήματα και η αποφασιστικότητα συνεχίζονται στην ίδια ένταση και με περισσότερο πείσμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: