“Να στείλουμε τους πρόσφυγες να κόβουν ξύλα στα χωριά” – Η “αριστερή” απάντηση στα ξερονήσια από τoν Κρίτωνα Αρσένη του Μέρα25

Πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα να μετατρέψει τους ξεριζωμένους σε ορντινάτσες ηλικιωμένων είναι πραγματικά να απορεί κανείς.

Αυτές τις μέρες που η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα οξύνεται, καθώς ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να προσφύγει “σε κάθε μέσο” για την παρεμπόδιση εισόδου προσφύγων και μεταναστών, ακούγονται πολλές ακρότητες, όπως όλο αυτό το διάστημα που η προσφυγική κρίση βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και νηφάλιες, αριστερές φωνές, που δίνουν πραγματική προοπτική επίλυσης του ζητήματος με ουμανιστικό πρόσημο. Μιλώντας στο Κόντρα Channel, ο βουλευτής του Γιάνη Βαρουφάκη και παλιότερα ευρωβουλευτής του ΓΑΠ, Κρίτων Αρσένης, ανέλυσε τη ρηξικέλευθη πρότασή του, που συνδυάζει λύση του προσφυγικού και τόνωση της χειμαζόμενης ελληνικής επαρχίας. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο βουλευτής του Μέρα25 πρότεινε οι πρόσφυγες να αποσταλούν σε ερημωμένα χωριά με λίγους ηλικιωμένους κατοίκους, ώστε να τους βοηθούν στα ψώνια και το κόψιμο ξύλων:

«Υπάρχουν χωριά που έχουν ερημώσει. Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους να κόψουν ξύλα, να μεταφέρουν προϊόντα. Αν τοποθετηθούν εκεί οικογένειες προσφύγων θα υπάρξει πρόβλημα; Όχι, ίσα ίσα που θα μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να προστατευτούν και να βοηθηθούν…».

Πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα να μετατρέψει τους ξεριζωμένους σε ορντινάτσες ηλικιωμένων είναι πραγματικά να απορεί κανείς. Το “ας κόβουν ξύλα” είναι έτη φωτός πιο ανθρωπιστικό από το “ας σπάνε πέτρες” ακροδεξιών και φιλελέ και δεν μπορούμε παρά να το αναγνωρίσουμε.

Μετά από αυτό, δικαιούται κανείς να αναμένει ότι το Μέρα25 θα υπερψήφιζε τα σχέδια της κυβέρνησης για “ΟΑΕΔ Μεταναστών”, που θα βρίσκει φθηνά εργατικά χέρια μεταξύ των προσφύγων για τα χωράφια των Ελλήνων τσιφλικάδων που αδυνατούν να βρουν με την ίδια ευκολία σκλάβους τη σήμερον ήμερα. Εξάλλου το ένα δεν αποκλείει το άλλο, αφού μπορεί τη μισή σαιζόν να δουλεύουν τη γη και την άλλη μισή να ανεβαίνουν στο βουνό ως υπηρέτες των παππούδων, προσφέροντας χρήσιμο έργο στην κοινωνία όλο το χρόνο.

Αξίζουν πραγματικά πολλά μπράβο στον Κρίτωνα Αρσένη και το κόμμα του, που έχουν αντιληφθεί ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την ακροδεξιά είναι να μετατοπίζεις μόνος σου την ατζέντα ακόμα δεξιότερα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: